Tarif

Susamlı Tavuk Kanatları Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Susamlı Tavuk Kanatları tarifi, nasıl yapılır? Soya soslu tavuk kanatları yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
45 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 16B
  • 137
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg tavuk kanat
25 g susam
100 ml soya sosu
50 ml balzamik sirke
40 g toz şeker
3 diş sarımsak
limon suyu
70 g bal
100 ml acı biber sos
20 g taze zencefil
tuz
karabiber
15 g soğan tozu
1/4 demet taze kişniş

Nasıl Yapılır?

  • Susamları yağsız bir tavada kavurmaya başlayın.
  • Hafif renk alan susamların üzerine sırasıyla; soya sosu, balzamik sirke, toz şeker, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, bal, acı biber sos, ince doğranmış zencefil, tuz, karabiber ve soğan tozunu ekleyip sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
  • Kaynayan sosa tavuk kanatlarını ilave edip 5-6 dk. kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  • Pişen tavuk kanatlarını bir fırın tepsisine alın. Üzerine doğranmış kişniş ve dilerseniz ilave sarımsak serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen kanatları servis tabağına aldıktan sonra kavrulmuş susam ve taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
120 Dakika
8-10 Kişilik
22B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi
16B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (2)

ENES ÖZKAN
· 23.11.2021

Elinize sağlık şefim👏👏🔪

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.11.2021

Teşekkürler Enes 👏🔪✌️