- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Tarif
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Kış sofralarına sıcaklık katan, kremalı mantar çorbası tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 46B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 litre tavuk suyu
300 g mantar
10 g tuz
8 g beyaz biber
150 g un
1 adet yumurta sarısı
2-3 g muskat rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Mantarları silerek temizleyin ve slice doğrayın, sote tavasını ısıtın ve sıvı yağda mantarları soteleyin.
- 2Ayrı bir tencerede 150 g tereyağını ve unu kavurarak sarı Roux elde edin, soğuk sütü ilave ettikten sonra tavuk fondunu da ilave edin ve kaynatın.
- 3Mantarları ilave edip kaynatmaya devam ederken tuz ve beyaz biberi de ekleyin ve 3 dk daha kaynatın.
- 4Yumurta sarısı, muskat ve kremayı bir kasede karıştırın bu karışıma çorbadan bir kepçe alarak ılıklaştırın (temperleyin).
- 5Son aşama olarak, bu karışımı karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve ocağınızı kapatın.
- 6Çorbanızı servis tabağına aldıktan sonra isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz.
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?