Tarif

Tahinli Sufle Tarifi

Lezzet dolu sufle tarifi: Tahinli Sufle tarifi nasıl yapılır? Sufle yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
approved
Paylaş
  • 17B
  • 62
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g beyaz çikolata
100 g un
10 g kabartma tozu
5 g toz vanilin
50 g toz şeker
6 adet yumurta
100 g tahin
75 ml Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Un, kabartma tozu, vanilin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın.
  • Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın, beyazları bulut kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
  • Yumurta sarılarını, tahini ve sütü hazırladığınız unlu karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Daha sonrasında erittiğiniz tereyağı ve çikolatayı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Tamamen karışana kadar çırpın. Tamamen karıştıktan sonra hazırladığınız merengi ekleyerek fold edin.
  • Hazır olan sufle harcını fırın kaplarına yarıya kadar dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 14-15 dakika aralığında pişirin.
  • Tahinli sufleleriniz servise hazır, sıcak olarak tüketiniz.
  • Servis önerisi: Tahin tadı ağır gelebileceği için vanilyalı dondurma veya krema ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tahin tadı ağır gelebileceği için vanilyalı dondurma veya krema ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Onur Tosun
Onur Tosun
A La Carte Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Bisküvili Helva Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
2 Malzemeli Jöle Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme
Pots de Creme Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Onur Tosun
· 04.04.2022

Çikolata tamamen kendi tatlı zevkinize bağlı. 250-500 gram aralığında değerlendirebilirsiniz.