- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Tarif
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Farklı ve bir o kadar lezzetli bir zeytinyağlı yapmak isteyenler için harika bir öneri! Hem besleyici, hem doyurucu hem de hemen hemen herkesin çok sevdiği bir bakliyat olan barbunya ile Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya tarifi nasıl yapılır? Tarçın aromalı zeytinyağlı barbunya yapımı için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 23B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 ml sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy havuç
30 g domates salçası
700 g haşlanmış barbunya
2 adet büyük boy domates
15 g kuş üzümü
1 tutam toz şeker
2 tutam tuz
1-2 adet çubuk tarçın
1/2 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Kuş üzümünü yumuşaması için suda bekletin.
- 2Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve soğanı sotelemeye başlayın. (Tercihen bu aşamada 1-2 diş doğranmış sarımsak ekleyebilirsiniz.) Ardından havuçları ekleyin, 3-4 dakika sonra domates salçasını ilave edip kavurma işlemine devam edin.
- 3Haşlanmış barbunya ve rendelenmiş domatesleri de tencereye aktarıp karıştırın.
- 4Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve çubuk tarçını ilave ederek lezzetlendirin. Yemeğinizin kıvamına göre gerekirse 1 çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz. Hepsini, malzemeler birbirine karışacak kadar, çok az karıştırın ve ocağın altını kısın.
- 5Yaklaşık 20-25 dakika barbunyalar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- 6Piştikten sonra ocaktan alın, kendi tenceresinde soğumaya bırakın. Daha sonra mümkünse buzdolabında 1 gün dinlendirin.
- 7Tarçınlı zeytinyağlı barbunya yemeğini güzel bir sunum tabağında, üzerine kıyılmış maydanoz serperek soğuk olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Barbunya nasıl ve kaç dakika haşlanır? Taze barbunya içlerini, üzerine kaynar su ekleyerek 5 dakika orta ateşte kaynatın ve süzülmesi için süzgece aktarın. Daha sonra yemeğinizi yapmaya başlayabilirsiniz.
*Soğanları kavurmaya başladığınızda tercihen 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar (6)
Barbunya taze olmadığı takdirde önceki geceden suya koysak yeterli olur mu yoksa düdüklüde haşlamak mı gerekiyor?
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Merhaba, öncelikle ellerinize sağlık. 🙏Taze barbunyayi 1 gece önceden ıslanmak gerekiyor mu?
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi