Kısık Ateş
Tarif

Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi

Bugün sizlere çok severek yaptığım ve yediğim bir tariften bahsetmek istiyorum. Fırında yer fıstıklı Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tava
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Brüksel lahanası
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 diş sarımsak
60 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
80 ml Pınar Krema
Pınar
1/2 adet limon suyu
2 dal taze kekik
100 g kavrulmuş yer fıstığı
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları güzelce yıkayın ve kötü olan yaprakları varsa temizleyin.
  • Daha sonra tamamını ortadan ikiye kesin.
  • Tereyağını geniş bir tavaya alın ve eritmeye başlayın. Üzerine ikiye bölünmüş lahanaları ve ezilmiş sarımsağı ilave edip güzelce soteleyin.
  • Bu işlem yaklaşık 15 dakika sürecektir. Hem yumuşamasına hem de suyunu salmasına yardımcı olacaktır.
  • Soteleme işleminden sonra ekşi krema, krema, limon suyu, taze kekik ve kavrulmuş yer fıstıklarını da ekleyerek biraz daha pişirin.
  • Hafif karıştırarak tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.
  • Son olarak tuz ve karabiberle tatlandırıp servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Bamya Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
44B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
2B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.