- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
Tarif
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
Fransa'nın Provence bölgesinde yer alan ve bölgenin merkez şehri Marsilya'dan çıkmış çok hafif ve bir o kadar faydalı bir lezzet. Marsilya bölgenin en önemli kültür şehri olmasının yanı sıra mutfak kültürü ile de dünyaca ünlü bir bölgedir. Bu nedenle Marsilya’da taze sebze ve meyve ile beslenme oldukça önemli bir yer tutar.Ratatouille : biz her ne kadar çizgifilmdeki fare olarak tanırsak da, Fransızca bulamaç anlamına gelir. Fransa’nın yoksul ve fakir zamanlarında keşfedilmiş bir lezzettir bir zamanlar ülkede yoksulluk varken bile Fransızların lezzete ne kadar önem verdiğinin kanıtı olan Ratatouille tarifi şuan Fransa başta olmak üzere birçok iyi restoran menüsünde yerini almıştır.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Paylaş
- 237B
- 102
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sakız kabağı
2 adet domates
2 diş sarımsak
10 g zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları kabuklarıyla birlikte yuvarlak doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
- 2Bu esnada kabakları ve domatesleri de halka halka aynı boyda doğrayın.
- 3Tüm doğradığınız sebzeleri bir kaba aktarın. Üzerlerine zeytinyağı tuz, karabiber ve kekik ekleyin, ardından karıştırın.
- 4Yuvarlak cam fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın
- 5Doğradığınız tüm sebzeleri, neredeyse boşluk kalmayacak şekilde dizin.
- 6Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.