add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ratatouille nedir ? Nasıl yapılır ?

Fransanın Provence bölgesinde yer alan ve bölgenin merkez şehri marsilyadan çıkmış çok hafif ve bir o kadar faydalı bir lezzet. Marsilya bölgenin en önemli kültür şehiri olmasının yanı sıra mutfak kültürü ile de dünyaca ünlü bir bölgedir. Bu nedenle Marsilya’da taze sebze ve meyve ile beslenme oldukça önemli bir yer tutar.Ratatouille : biz her ne kadar çizgifilmdeki fare olarak tanırsak da, Fransızca bulamaç anlamına gelir. Fransa’nın yoksul ve fakir zamanlarında keşfedilmiş bir lezzettir bir zamanlar ülkede yoksulluk varken bile Fransızların lezzete ne kadar önem verdiğinin kanıtı olan Ratatouille tarifi şu an Fransa başta olmak üzere bir çok iyi restoran menüsünde yerini almıştır.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Diger
Fırın
Ratatouille nedir ? Nasıl yapılır ?

Malzeme Listesi

2 adet patlıcan
2 adet sakız kabağı
2 adet domates
2 diş sarımsak
10 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları kabuklarıyla birlikte yuvarlak doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
  • Bu esnada kabakları ve domatesleri de halka halka aynı boyda doğrayın.
  • Tüm doğradığınız sebzeleri bir kaba aktarın. Üzerlerine zeytinyağı tuz, karabiber ve kekik ekleyin, ardından karıştırın.
  • Yuvarlak cam fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın
  • Doğradığınız tüm sebzeleri, neredeyse boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Aç Gezenler
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Taze Baharatlı Patates Püre
30 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik