add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?

Fransa'nın Provence bölgesinde yer alan ve bölgenin merkez şehri Marsilya'dan çıkmış çok hafif ve bir o kadar faydalı bir lezzet. Marsilya bölgenin en önemli kültür şehri olmasının yanı sıra mutfak kültürü ile de dünyaca ünlü bir bölgedir. Bu nedenle Marsilya’da taze sebze ve meyve ile beslenme oldukça önemli bir yer tutar.Ratatouille : biz her ne kadar çizgifilmdeki fare olarak tanırsak da, Fransızca bulamaç anlamına gelir. Fransa’nın yoksul ve fakir zamanlarında keşfedilmiş bir lezzettir bir zamanlar ülkede yoksulluk varken bile Fransızların lezzete ne kadar önem verdiğinin kanıtı olan Ratatouille tarifi şuan Fransa başta olmak üzere birçok iyi restoran menüsünde yerini almıştır.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Fırın
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sakız kabağı
2 adet domates
2 diş sarımsak
10 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları kabuklarıyla birlikte yuvarlak doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
  • Bu esnada kabakları ve domatesleri de halka halka aynı boyda doğrayın.
  • Tüm doğradığınız sebzeleri bir kaba aktarın. Üzerlerine zeytinyağı tuz, karabiber ve kekik ekleyin, ardından karıştırın.
  • Yuvarlak cam fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın
  • Doğradığınız tüm sebzeleri, neredeyse boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Aç Gezenler
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan
35 Dakika
2-4 Kişilik