Kısık Ateş
Tarif

Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?

Fransa'nın Provence bölgesinde yer alan ve bölgenin merkez şehri Marsilya'dan çıkmış çok hafif ve bir o kadar faydalı bir lezzet. Marsilya bölgenin en önemli kültür şehri olmasının yanı sıra mutfak kültürü ile de dünyaca ünlü bir bölgedir. Bu nedenle Marsilya’da taze sebze ve meyve ile beslenme oldukça önemli bir yer tutar.Ratatouille : biz her ne kadar çizgifilmdeki fare olarak tanırsak da, Fransızca bulamaç anlamına gelir. Fransa’nın yoksul ve fakir zamanlarında keşfedilmiş bir lezzettir bir zamanlar ülkede yoksulluk varken bile Fransızların lezzete ne kadar önem verdiğinin kanıtı olan Ratatouille tarifi şuan Fransa başta olmak üzere birçok iyi restoran menüsünde yerini almıştır.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 227B
  • 101
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patlıcan
2 adet sakız kabağı
2 adet domates
2 diş sarımsak
10 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları kabuklarıyla birlikte yuvarlak doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
  • Bu esnada kabakları ve domatesleri de halka halka aynı boyda doğrayın.
  • Tüm doğradığınız sebzeleri bir kaba aktarın. Üzerlerine zeytinyağı tuz, karabiber ve kekik ekleyin, ardından karıştırın.
  • Yuvarlak cam fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın
  • Doğradığınız tüm sebzeleri, neredeyse boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Brüksel Lahanası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kapuska Yemeği Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
193B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mantarlı Güveç Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.