add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Tarhana Nasıl Yapılır?

Anadolu mutfağının mis kokulu tarhana tarifidir.
1000 Dakika
10-12 Kişilik
Çorbalar
Pişirilmez
Tarhana Nasıl Yapılır?

Malzeme Listesi

1 kg kırmızıbiber
1 kg domates
1 kg soğan
1000 g Pınar Doğal Yoğurt
Pınar Ürünü
500 g haşlanmış nohut
1 demet tarhana otu
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
5 diş sarımsak
4 kg un
400 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates, soğan, sarımsak ve biberleri irice doğrayın. En alta domates, üstüne soğan, biber ve sarımsak gelecek şekilde düdüklü tencereye dizin.
  • Üzerine 400 ml su ilave edin, en son naneyi ve tarhana otunu ilave ettikten sonra kapağı kapatıp yaklaşık 30 dakika kadar haşlayın.
  • Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede, malzemeler iyice yumuşayana kadar kaynatın. Bu işlem bittikten sonra tencereden tarhana otunu çıkarın, kalan malzemenin suyunu süzün ve suyu da ayrı bir kaba koyun.
  • Tencerede kalan malzemeleri blender'dan geçirin ve soğuyana kadar bekleyin. Bir yandan nohutları da blender'dan geçirip ezin. Diğer karışım hazır olunca da nohutları ve yoğurdu da katın ve esas işleme geçin.
  • Azar azar un ekleyerek hamur haline getirin ve yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışan bir kıvamda olacak, o hale gelince bırakın. Sonrasında derin bir kaba koyun, üzerini örtüyle kapatın ve 10 günlük bir mayalanma süresine bırakın.
  • Üçüncü güne gelene kadar üstünü hiç açmayın ancak o günden sonra sık sık kontrol edin ve kabardıysa un ilavesi yapmadan yoğurun, kabarmadıysa günde en fazla 1 avuç un ekleyerek yoğurun.
  • 10 günün sonunda hamurdan bir parça alın ve ufalanıyor mu diye bakın. Eğer cevabınız evetse parça parça robot ya da rondoya koyup un kıvamına gelene kadar ufalayın.
  • Bu işlem de bittikten sonra tarhanayı bir örtü üzerine yayıp kurutun. Tamamen kuruduğunda kavanozlara koyup dilediğiniz an kullanabilirsiniz.
  • Gördüğünüz gibi tarhana yapmak, mayalanma sürecinden dolayı uzun ama zor değil. Üstelik katkısız, doğal ve sizin elinizden çıktığı için lezzetli de olacaktır. Mutlaka deneyin ve afiyetle tüketin.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar (3)

Mücahit Milcan
09.10.2018

Öncelikle kolay gelsin ben Tarhananın ana vatanıolan maraştan yazıyorum. Tarhana yavuz Sultan Selim dönemine uzandığı söylenir ve burada toz şeklinde olduğu gibi cips şeklinde de yapılır, fırında yenir çok çeşidi vardır sizleri gerçek Tarhana ile buluşturmak isterim eğer sizde isterseniz tabi ki. Tarhana siz ustaların elinde daha farklı bir tad alabilir.

Mücahit Milcan
09.10.2018

Eğer bir adres verirseniz size kargo ile yollayabilirim,

Cemile Kayabaşı

Tarhana sermeden nasıl ufalanır. Önce parça parça Sermet gerekir sonra ufalanır

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik