- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
Tarif
Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
Geleneksel sütlü tatlıların lezzet sırlarında bugün! Tavuk göğsü kazandibi tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü tavuk göğsü kazandibi tatlısı için hemen tıklayın.
60 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 78B
- 73
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Krema
1150 g toz şeker
1 kg baldo pirinç
125 ml su
150 g haşlanmış tavuk göğsü
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinç Sübye: 1 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz. Pirinçler şiştiği ve blender'dan geçirirken ıslattığımız suyu kullandığımız için, 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde etmiş olacağız.
- 2Köy tavuğunun göğüs etini güzelce temizleyip ayıklıyoruz ve iyice haşlıyoruz. Hazırlanan göğüs etini lif lif didikledikten sonra soğuk suda beklemeye alıyoruz.
- 3Toz şekeri yarım kg süt ile ayrı bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
- 4Kalan sütün tamamını ve kremayı tencerede ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ilave ediyoruz ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz (orta-yüksek ateşte).
- 5Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz (kısık ateşte).
- 6Ardından haşlanan tavuk göğüsünün suyunu süzüp muhallebinin içine ekliyoruz, göz ile görünmeyene kadar döverek karıştırıyoruz.
- 7Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
- 8Kazandibi tepsisine döktüğümüz muhallebiyi bir spatula yardımı ile simit ocak üzerinde dibini çok sıyırmadan tepsinin dibini yanmaya bırakıyoruz.
- 9Son olarak, tatlınızın dibinin yandığına emin olduğunuzda ocaktan alarak dinlendirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Simit ocak üstüne oturacak olan tepsiyi çevirmeye gerek yoktur. Kısık ateşte 10 dakika pişirilmesi yeterlidir, bu sürede eşit şekilde dibi yanacaktır.
*Tarif, 43 cm çapında sini tepsi kullanılarak verilmiştir.
*Hazırladığınız tatlıyı buzdolabında 1 gün dinlendirirseniz, daha iyi bir lezzet elde edersiniz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan geçirirken ıslattığımız suyu kullandığımız için, 1 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?