Tarif

Keşkül Tarifi

Geleneksel sütlü tatlılardan, tam kıvamında Keşkül tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere
Keşkül Tarifi

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar
250 g toz şeker
120 g toz badem
60 g pirinç unu

Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, toz şeker, toz badem ve pirinç ununu ilave ederek ocağa alın.
  • Karıştırarak pişirmeye başlayın. Piştikçe kıvamı yoğunlaşacak ve lezzeti güzelleşecektir.
  • Kıvam alınca ocaktan alın ve karıştırarak hafif ılıtın. Ardından kaselere ya da kuplara pay edin ve buzdolabında birkaç saat soğutun.
  • Soğuttuktan sonra üzerini Antep fıstığı veya ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun.

Püf Noktası

*Toz bademiniz yoksa çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun daha sonra rondodan geçirerek toz badem elde edebilirsiniz.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş

Yorumlar (2)

İnci Dinek
24.05.2020

Bugun bunu denicem şef hayırli bayramlar bende badem unu var olurmu ?

Melih Yıldırım

aynı oranda kullanabilirsin inci. :)

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
25 Dakika
4-6 Kişilik
53B
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
11B
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik
7B