Tarif
Keşkül Tarifi
Geleneksel sütlü tatlılardan, tam kıvamında Keşkül tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
250 g toz şeker
120 g toz badem
60 g pirinç unu
Nasıl Yapılır?
- 1Tencereye süt, toz şeker, toz badem ve pirinç ununu ilave ederek ocağa alın.
- 2Karıştırarak pişirmeye başlayın. Piştikçe kıvamı yoğunlaşacak ve lezzeti güzelleşecektir.
- 3Kıvam alınca ocaktan alın ve karıştırarak hafif ılıtın. Ardından kaselere ya da kuplara pay edin ve buzdolabında birkaç saat soğutun.
- 4Soğuttuktan sonra üzerini Antep fıstığı veya ceviz ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Püf Noktası
*Toz bademiniz yoksa çiğ bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun daha sonra rondodan geçirerek toz badem elde edebilirsiniz.