Kısık Ateş
Tarif

Tavuk Şinitzel Tarifi

Çıtır çıtır tavuk şinitzel tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 314B
  • 240
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tavuk bonfile
20 g un
1 adet yumurta
80 g panko ekmek kırıntısı
40 g Akdeniz yeşilliği
40 g taze baharatlı tereyağı
8 g tuz
5 g çekilmiş tane karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk bonfile boylamasına ortadan ikiye kesilip iki parça halinde açılır.
  • Buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltilir.
  • Yumurta bir kap içerisine kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.
  • Tavuk, sırası ile önce un sonra çırpılmış yumurta en son olarak ekmek kırıntısına batırılarak kaplama işlemi yapılır.
  • Derin ve kızgın yağda kızarana kadar pişirilir.
  • Kızarmış olan şinitzel, patates salatası ve yeşillik ile servis edilir.
  • Taze baharatlı tereyağı için: oda sıcaklığında 150 g tereyağı, 2-3 dal ince kıyılmış taze kekik, maydanoz, taze biberiye, 1/4 limon ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır. Streç filme sıkı olarak sarılıp dondurulur. Pişen şinitzelin üzerine donmuş tereyağından bir parça keserek servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Tavuk Saltimbocca Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Badem Sütünde Kinoalı Sebzeli Tavuk Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Ahmet Bolel
· 04.04.2020

Enfes , en sevdiğim...

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Zeynep Zeynep
· 01.11.2020

Ellerinize kollarınıza sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim. Sormak istediğim ertesi güne kalan şinitzel’i nasıl ısıtmam gerekiyor.

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 03.11.2020

Merhaba, bu tip kızartma yemeklerini yüksek ısılı fırında ortalama 190-200 derecede ısıtabilirsiniz. Ancak kızartmalar ısıtılınca ilk anki tazeliği gibi olmayacaktır. Doğrusu pişirmeden saklamak ve pişirir pişirmez tüketmektir.