- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Baharatlı Tavuk Göğsü Dolması Tarifi
Tarif
Baharatlı Tavuk Göğsü Dolması Tarifi
Enfes kokulu sulu tavuk göğsünün dolma hali.
60 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava, Haşlama
Paylaş
- 14B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğsü
4-5 dal taze biberiye
1 demet fesleğen
1 demet taze nane
5 g taze çekilmiş karabiber
10 g tuz
15 g toz kırmızı biber
50 g galeta unu
3-4 adet arpacık soğan
40 ml zeytinyağı
Garnitür için:
1 adet pancar
2 adet patates
2 adet havuç
4-5 adet arpacık soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk göğsünü fileto bıçağı kullanarak açın. Buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltin.
- 2İnce doğranmış taze biberiye, taze fesleğen, taze nane, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, galeta unu, kıyılmış soğan ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
- 3Hazırladığınız karışımı incelttiğiniz tavukların orta kısımlarına koyarak rulo şeklinde sıkıca sarın.
- 4Önce streç filme, ardından alüminyum folyoya sararak kaynayan su içerisinde 20 dakika haşlayın.
- 5Garnitür olarak; pancar, patates ve havucun kabuklarını soyun ve eşit boylarda doğrayın. Kaynar tuzlu suda 2 dakika haşlayın.
- 6Haşlanmış sebzeleri az miktarda zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve tavuk göğsünün yanında servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.