Tarif

Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi

Yemeklerinize, kahvaltı sofralarınıza ekstra aroma veren taze otlu sarımsaklı tereyağı tarifi nasıl yapılır? Bol sarımsaklı, aromatik tereyağı tarifinin püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
8-10 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg Pınar Tereyağı
Pınar
1 baş sarımsak
30 ml zeytinyağı
5 g tuz
3-5 g taze çekilmiş karabiber
4 dal taze kekik
1/4 demet taze nane
1/4 demet taze soğan
4 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını geniş bir kaba alın, çatalla veya elle kolay yoğurabileceğiniz kıvama gelene kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Bu esnada diş diş ayrılmış ve kabukları soyulmuş sarımsakları, zeytinyağı, 2 dal taze kekik, tuz ve karabiber ile lezzetlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında (35-40 dk.) pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Tüm taze otları yıkayıp incecik kıyın, havlu kağıt serili bir tepsiye alın. Suyu süzülüp kuruyana kadar 15-20 dk. bekletin.
  • Oda ısısına gelen tereyağına doğranmış yeşillikleri ve fırınlanmış sarımsakları ekleyin. Bir eldiven giydiğiniz elinizle tüm malzemeleri yoğurmaya başlayın. Bu aşamada tereyağının çok fazla erimesine izin vermeyin.
  • Hamur haline gelen tereyağını yağlı kağıt üzerine alarak silindir şekline sıkıca yuvarlayın. Tekrar streç filme sarıp her iki ucunu da şeker paketi kapatır gibi sıkılaştırın. Ardından -18 derecelik buzlukta en az 4-6 saat dondurun.
  • Taze otlu sarımsaklı tereyağını dilediğiniz zaman buzluktan alıp, dilimleyin. Kızarmış ekmek yanında veya sıcak bir şinitzelin üzerinde servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi
23B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Bal Kabağı Püresi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
3B Görüntüleme
Fasulye Turşusu Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.