- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
Tarif
Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
Yemeklerinize, kahvaltı sofralarınıza ekstra aroma veren taze otlu sarımsaklı tereyağı tarifi nasıl yapılır? Bol sarımsaklı, aromatik tereyağı tarifinin püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
8-10 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Paylaş
- 29B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 baş sarımsak
30 ml zeytinyağı
5 g tuz
3-5 g taze çekilmiş karabiber
4 dal taze kekik
1/4 demet taze nane
1/4 demet taze soğan
4 dal taze biberiye
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını geniş bir kaba alın, çatalla veya elle kolay yoğurabileceğiniz kıvama gelene kadar oda sıcaklığında bekletin.
- 2Bu esnada diş diş ayrılmış ve kabukları soyulmuş sarımsakları, zeytinyağı, 2 dal taze kekik, tuz ve karabiber ile lezzetlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında (35-40 dk.) pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın.
- 3Tüm taze otları yıkayıp incecik kıyın, havlu kağıt serili bir tepsiye alın. Suyu süzülüp kuruyana kadar 15-20 dk. bekletin.
- 4Oda ısısına gelen tereyağına doğranmış yeşillikleri ve fırınlanmış sarımsakları ekleyin. Bir eldiven giydiğiniz elinizle tüm malzemeleri yoğurmaya başlayın. Bu aşamada tereyağının çok fazla erimesine izin vermeyin.
- 5Hamur haline gelen tereyağını yağlı kağıt üzerine alarak silindir şekline sıkıca yuvarlayın. Tekrar streç filme sarıp her iki ucunu da şeker paketi kapatır gibi sıkılaştırın. Ardından -18 derecelik buzlukta en az 4-6 saat dondurun.
- 6Taze otlu sarımsaklı tereyağını dilediğiniz zaman buzluktan alıp, dilimleyin. Kızarmış ekmek yanında veya sıcak bir şinitzelin üzerinde servis yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.