Tarif

Zencefil Turşusu Tarifi

Zencefil Turşusu, Japon mutfağına aittir. Genellikle suşi veya saşimi ile servis edilir ayrıca mükemmel bir damak temizleyicisidir. Faydaları da düşünülürse denemenizi öneririm. Zencefil turşusu tarifi nasıl yapılır? Zencefil turşusu için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Zencefil Turşusu Tarifi
approved
Paylaş
  • 4B
  • 34
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g zencefil
95 g kaya tuzu
600 ml elma sirkesi
200 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Zencefilleri patates soyucu ile soyup aynı şekilde soyucu ile yaprak yaprak doğrayınız.
  • Kaya tuzunu zencefillerin üzerine döküp iyice karıştırarak harmanlayınız.
  • 1 saat bu şekilde tuzda bekleyen zencefilleri bir miktar kaynar suya atıp 3 dakika acısının çıkması için kaynatınız.
  • Bu arada sirke ve toz şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatınız. Süzdüğünüz zencefilleri sıcağı çıkınca kavanoza alıp üzerine sirkeli karışımı ekleyiniz ve iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırınız. 1 hafta bekledikten sonra tüketiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

4.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Waffle Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıbrıs Tahanı Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.