Tarif

Zencefil Turşusu Tarifi

Zencefil Turşusu, Japon mutfağına aittir. Genellikle suşi veya saşimi ile servis edilir ayrıca mükemmel bir damak temizleyicisidir. Faydaları da düşünülürse denemenizi öneririm. Zencefil turşusu tarifi nasıl yapılır? Zencefil turşusu için gerekli malzemeler nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Zencefil Turşusu Tarifi
approved
Paylaş
  • 6B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g zencefil
95 g kaya tuzu
600 ml elma sirkesi
200 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Zencefilleri patates soyucu ile soyup aynı şekilde soyucu ile yaprak yaprak doğrayınız.
  • Kaya tuzunu zencefillerin üzerine döküp iyice karıştırarak harmanlayınız.
  • 1 saat bu şekilde tuzda bekleyen zencefilleri bir miktar kaynar suya atıp 3 dakika acısının çıkması için kaynatınız.
  • Bu arada sirke ve toz şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatınız. Süzdüğünüz zencefilleri sıcağı çıkınca kavanoza alıp üzerine sirkeli karışımı ekleyiniz ve iyice soğuduktan sonra dolaba kaldırınız. 1 hafta bekledikten sonra tüketiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

4.5
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Bal Kabağı Püresi Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
3B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mandalinalı Lokum Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
5B Görüntüleme
Hardallı Maya Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.