Tarif

Taze Sarımsak Yemeği

Mevsiminde ve farklı bir tarif ile karşınızdayız. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz taze sarımsak yemeği ile sağlığınıza sağlık katacaksınız!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze sarımsak
10 g domates salçası
10 g biber salçası
1 l su
10 ml zeytinyağı
5 g tuz
Pınar
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Taze sarımsakların kök kısımları kesilir, soyulur, bol su ile iyice yıkandıktan sonra gelişigüzel doğranır.
  • Kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu çekip bırakana kadar kavrulur.
  • Domates ve biber salçası eklenerek karıştırılır.
  • Temizlenmiş sarımsaklar ilave edilir. Baharatlarla tatlandırılır.
  • Son olarak 1 litre su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
  • Güzel bir sunum tabağında sıcak olarak servis edilir.
Oytun Dağlı
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
13B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
23B