Tarif

Taze Sarımsak Yemeği Tarifi

Mevsiminde bir tarifle karşınızdayız. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz taze sarımsak yemeği ile sağlığınıza sağlık katacaksınız! Kuzu etli taze sarımsak yemeği ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
55 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 23B
  • 83
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet taze sarımsak
300 g kuşbaşı kuzu eti
10 ml zeytinyağı
10 g domates salçası
10 g biber salçası
tuz ve karabiber
1 litre su

Nasıl Yapılır?

  • Taze sarımsakların kök kısımları kesilir, soyulur, bol su ile iyice yıkandıktan sonra gelişigüzel doğranır.
  • Kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu çekip bırakana kadar kavrulur.
  • Domates ve biber salçası eklenerek karıştırılır.
  • Temizlenmiş sarımsaklar ilave edilir. Baharatlarla tatlandırılır.
  • Son olarak 1 litre su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
  • Güzel bir sunum tabağında sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Ispanak Bastı Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
100B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kapuska Yemeği Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
167B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.