Tarif
Taze Sarımsak Yemeği
Mevsiminde ve farklı bir tarif ile karşınızdayız. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz taze sarımsak yemeği ile sağlığınıza sağlık katacaksınız!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze sarımsak
10 g domates salçası
10 g biber salçası
1 l su
10 ml zeytinyağı
5 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Taze sarımsakların kök kısımları kesilir, soyulur, bol su ile iyice yıkandıktan sonra gelişigüzel doğranır.
- 2Kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu çekip bırakana kadar kavrulur.
- 3Domates ve biber salçası eklenerek karıştırılır.
- 4Temizlenmiş sarımsaklar ilave edilir. Baharatlarla tatlandırılır.
- 5Son olarak 1 litre su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
- 6Güzel bir sunum tabağında sıcak olarak servis edilir.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.