Tarif

Kapuska Yemeği Tarifi

Vitamin deposu lahana ile öyle güzel bir kapuska yemeği yaptık ki sormayın gitsin! 😍😋 En lezzetli zeytinyağlı kapuska tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Kapuska Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 179B
  • 140
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy lahana
80 ml zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet kırmızı acı biber
1 adet kırmızı kapya biber
15 g domates salçası
15 g biber salçası
50 g pilavlık bulgur
100 ml su
5 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
3 g kırmızı pul biber
7 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Lahananın ortasındaki kök kısmını bıçakla çıkarın, geri kalan kısmını ince-orta kalınlıkta doğrayıp bir süzgecin içine alın. Ardından bol suyla yıkayıp süzülmesi için kenarda bekletin.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları kısık ateşte kavurmaya başlayın. Pembeleşen soğanların üzerine doğranmış acı biber ve kapya biberleri ilave edin. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan salçaların üzerine lahanaları ve bulgurları ekleyin. Dilerseniz bu aşamada 1 adet domates doğrayabilirsiniz.
  • Üzerine 1 çay bardağı su, toz şeker, limon suyu, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin.
  • Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde bulgurlar pişene kadar pişirin.
  • Pişen kapuska yemeğini ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Şeyh Mualla Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
46B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Otlu Kıymalı Kestane Yemeği Tarifi
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Naim Ülker
· 17.12.2020

Merhabalar. Tarif kısmında lahanaların ne zaman tencereye konacağı belirtilmemiş 🤓

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 17.12.2020

Merhaba, 3. aşamada yazıyor 😅

Naim Ülker
· 17.12.2020

🙄 Şimdi gördüm teşekkürler 🤗

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Busra Sengonul
· 21.12.2020

Merhaba, çok güzel tarif ellerinize sağlık 🙏

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 22.12.2020

Çok severiz 🙏🤩🤗