Kısık Ateş
Tarif

Tepside Kadayıf Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan şerbetli kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Bol cevizli ve fıstıklı kadayıf tarifi ve püf noktaları için tarif videomu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 33B
  • 75
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
700 g taze tel kadayıf
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g ceviz içi
150 g toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
600 g toz şeker
1 litre su
4-5 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: Bir sos tenceresini ocağa alın. İçerisine toz şeker, su ve limon suyunu ilave edin. Toz şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
  • Kadayıfı için: Dikdörtgen bir fırın kabını erimiş tereyağı ile yağlayın.
  • Tel kadayıfları tezgaha yayın ve didiklemeye başlayın. Üzerine eritip soğuttuğunuz tereyağını ilave edin, güzelce harmanlayarak kadayıf tellerinin yağlanmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız kadayıfların yarısını fırın kabının tabanına elinizle iyice bastırarak yayın.
  • Üzerini bol miktarda ceviz içi ve Antep fıstığıyla kaplayın.
  • Kadayıfın diğer yarısını da üzerine iyice bastırarak yayın. Kadayıfları iyice sıkıştırmaya özen gösterin.
  • Üzerine gelişi güzel tereyağı parçaları koyun.
  • 175°C önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 40-50 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılınmış olan şerbeti gezdirerek dökün.
  • Şerbetini çekmesi için en az 1-2 saat dinlendirin, daha sonra tatlınızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
209B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Labneli Revani Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Kağan YİĞİTTEPE
· 07.06.2021

Çok güzel görünüyor. Öncelikle insanın gözünü doyuruyor. Eline emeğine sağlık Melih şefim

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 08.06.2021

Teşekkürler Kağan bey 🙏