Tarif

Tahinli Un Helvası Tarifi

Geleneksel lezzetin modern yorumu: Tahinli un helvası tarifiyle karşınızdayız! 😊 Bu tarif, özellikle tahin sevenler için vazgeçilmez bir alternatif sunarken, geleneksel un helvasının eşsiz lezzetini modern bir dokunuşla buluşturuyor. Ev yapımı lezzetler arayanlar için harika bir seçenek olan tahinli un helvası, pratik yapılışıyla da dikkat çekiyor. Peki, tahinli un helvası tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında un helvası yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…
55 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Tahinli Un Helvası Tarifi
Paylaş
  • 7B
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
260 g toz şeker
300 ml su
Helva için:
120 ml sıvı yağ
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
240 g un
130 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için toz şeker ve suyu sos tenceresine alıp, ara ara karıştırarak kaynatın.
  • Helva için sıvı yağ ve tereyağını geniş bir tavaya alıp, orta ateşte eritin.
  • Unu ekleyip, tahta kaşıkla orta ateşte kavurmaya devam edin. 20 dakika kadar hiç bırakmadan kavurun. Rengi istediğiniz kıvama geldiğinde altını kapatın.
  • Hazır olan şerbeti dikkatlice ekleyin ve eklerken karıştırmaya devam edin. Karıştırdıkça kıvamı koyulaşacaktır. Son olarak tahini ekleyip, eşit şekilde dağılana kadar karıştırın.
  • 5 dakika beklettikten sonra dondurma kaşığı ile porsiyonlayıp, üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bu ölçülerden, büyük dondurma kaşığı ile 16 porsiyon un helvası elde edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ayva Tatlısı
70 Dakika
2-4 Kişilik
94B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Labneli Revani Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.