Kısık Ateş
Tarif

Sütlü Peynir Tatlısı Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan peynir tatlısı nasıl yapılır? Sütlü peynir tatlısı tarifi ve püf noktaları için videomu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 24B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
600 ml su
400 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
200 ml Pınar Süt
Pınar
Hamuru için:
3 adet yumurta
250 g tuzsuz lor peyniri
400 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g irmik
aldığı kadar un
Üzerine Sürmek için:
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: Bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. 15 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra sütünü ilave edin. Tercihen şerbeti sadece su veya süt ile hazırlayabilirsiniz.
  • Hamuru için geniş bir kapta; 3 adet yumurta, tuzsuz lor peyniri, oda sıcaklığında tereyağı ve irmiği iyice karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın, ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın, yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında üstleri hafifçe kızarana dek pişirin (20-25 dk.) Pişen hamurları oda sıcaklığında kuruyana kadar 3-4 saat dinlendirin.
  • Kuruyan peynir toplarını hazırladığınız sütlü şerbetin içine alın ve tencerede şerbeti çekene kadar kaynatın. (ortalama 15 dk.)
  • Hazır olan sütlü peynir tatlılarını kaymak ve tahinle servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Tercihen şerbeti sadece su veya süt ile hazırlayabilirsiniz.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi
18B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
59B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
235B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Ümmühan Chef
· 25.06.2021

Shefim ben puding yaptım cıvık oldu ne yapmaliyim lütfen cvp yazın bugün aksam kullanacağım

Melih Yıldırım
· 25.06.2021

Yardımcı olabilmemiz için hangi tarifi uyguladığınızı belirtir misiniz?

Ümmühan Chef
· 25.06.2021

Hazır puding ve ev sütü kullandım Shefim