- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Tarif
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi nasıl yapılır? Vişneli yaprak sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla enfes sarma tarifi...
90 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 48B
- 203
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
210 g zeytinyağı
20 g çam fıstığı
250 g pirinç
20 g kuş üzümü
20 g toz şeker
5 g yenibahar
5 g tarçın
5 g karabiber
5 g kaya tuzu
240 ml su
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze nane
1/2 demet kıyılmış dereotu
200 g dondurulmuş vişne
500 g salamura ya da taze asma yaprağı
240 ml vişne suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Kıyılmış kuru soğanları yarım su bardağı su ile tavada sotelemeye başlayın. Suyu çekince zeytinyağının yarısını ekleyin.
- 2Biraz rengi değişince çam fıstığını ilave edip, kavurmaya devam edin.
- 3Fıstık da renk değiştirince pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
- 45 dakika sonra tüm toz baharatları ve 1 su bardağı suyu ilave edin. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- 5Ardından altını kapatıp kıyılmış taze baharatları ve birkaç parçaya kıydığınız donuk vişneleri ekleyin.
- 6Hazır olan bu içi asma yapraklarına sarın.
- 7Tamamını sardıktan sonra kalan asma yapraklarını tencerenin tabanına serin ve üzerine sarmaları yerleştirin. Sarmaların üzerini yayvan bir tabakla kapatın.
- 8Tencereye vişne suyunu ve 1 bardak daha su ilave edip, ocağa alın.
- 9Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sırada ilk 15 dakika sonunda kalan zeytinyağını ilave edin.
- 10Piştikten sonra kendi tenceresinde soğuyana kadar yaklaşık 2 saat dinlendirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?