- Tarifler
- Sarma ve Dolma
- Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Tarif
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Vişneli yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma
Tencere

Paylaş
- 37B
- 197
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
210 g zeytinyağı
20 g çam fıstığı
250 g pirinç
20 g kuş üzümü
20 g toz şeker
5 g yenibahar
5 g tarçın
5 g karabiber
5 g kaya tuzu
240 ml su
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze nane
1/2 demet kıyılmış dereotu
200 g dondurulmuş vişne
500 g salamura ya da taze asma yaprağı
240 ml vişne suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Kıyılmış kuru soğanları yarım su bardağı su ile tavada sotelemeye başlayın. Suyu çekince zeytinyağının yarısını ekleyin.
- 2Biraz rengi değişince çam fıstığını ilave edip, kavurmaya devam edin.
- 3Fıstık da renk değiştirince pirinci ekleyerek kavurmaya devam edin.
- 45 dakika sonra tüm toz baharatları ve 1 su bardağı suyu ilave edin. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- 5Ardından altını kapatıp kıyılmış taze baharatları ve birkaç parçaya kıydığınız donuk vişneleri ekleyin.
- 6Hazır olan bu içi asma yapraklarına sarın.
- 7Tamamını sardıktan sonra kalan asma yapraklarını tencerenin tabanına serin ve üzerine sarmaları yerleştirin. Sarmaların üzerini yayvan bir tabakla kapatın.
- 8Tencereye vişne suyunu ve 1 bardak daha su ilave edip, ocağa alın.
- 9Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sırada ilk 15 dakika sonunda kalan zeytinyağını ilave edin.
- 10Piştikten sonra kendi tenceresinde soğuyana kadar yaklaşık 2 saat dinlendirip servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?