Tarif

Pazı Sarması Tarifi

Lezzetli ve sağlıklı bir ana yemek, pazı sarması tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Pazı Sarması Tarifi
Paylaş
  • 67B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
200 g bulgur
250 g dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
15 g biber salçası
30 g domates salçası
3 g karabiber
3 g kaya tuzu
30 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını 2 dakika kaynar suda haşlayıp soğuk suya koyun ve renginin yeşil kalmasını sağlayın.
  • Bu esnada soğan, domates ve maydanozu incecik doğrayın.
  • Bir karıştırma kabına doğradığınız tüm malzemeyi koyun. Üzerine dana kıyma, yıkanmış bulgur, iki çeşit salça ve baharatları ekleyip harcı güzelce yoğurun.
  • Hazır olan pazı yapraklarına birer kaşık olacak şekilde harcı yerleştirip yaprakları sarın.
  • Tencerenin altına maydanoz ve pazı saplarını dizin. Üzerine de sardığınız pazıları yerleştirin.
  • Sosu için; 2 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Pazı sarmalarının üzerine bir parça tereyağı ekleyin ve bir tabak kapatın.
  • Hazır olan sosu, tabağın üzerine çıkacak kadar ilave edin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 45 dakika pişmeye bırakın.
  • 45 dakika sonunda ocağın altını kapatın ve üzerindeki tabağı alın.
  • 30 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Ekşi krema ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi
15B Görüntüleme
Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.