- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe
- Dondurma
- Yaban Mersinli Cheesecake Dondurma Tarifi
Tarif
Yaban Mersinli Cheesecake Dondurma Tarifi
İştah kabartan enfes bir dondurma tarifiyle karşınızdayız! 😊😍 Kat kat cheesecake dondurma lezzeti: Yaban mersinli cheesecake dondurma tarifi nasıl yapılır? Cheesecake lezzetinde dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Dondurma
Dondurma

Paylaş
- 3B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
170 g pudra şekeri
150 g yaban mersini püresi
100 g yaban mersini
160 g karamelli bisküvi
Nasıl Yapılır?
- 1Soğuk krema ve pudra şekerinin yarısını yüksek ayarda çırpın. Aşırı katılaştırmadan, mikseri kaldırdığınızda akmayacak kıvamda olduğu an çırpmayı bırakabilirsiniz.
- 2Geniş bir karıştırma kabında Pınar Beyaz ve labneyi çırpın. Pudra şekerinin kalanını ilave edip karıştırın. Krema karışımını da ekleyip tekrar karıştırın.
- 3Baton bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın.
- 4Harcın 1/3 ünü kalıba döküp, yayın. Üzerine yaban mersini püresinden kaşıkla dökerek, hafifçe yayın.
- 5Yaban mersini serpin. Üzerine bir sıra bisküvi dizin. Aynı işlemi 2 kat daha yapın.
- 6Buzluğa kaldırmadan hemen önce üzerini limon kremasıyla süsleyebilirsiniz. Ardından en az 3-4 saat donmasını bekleyin.
- 7Donduktan sonra servis etmek için buzluktan alıp 5 dk kadar dışarda bekletin, üzerini dilediğiniz gibi süsleyip, dilimleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Yaban mersini ve limon lezzet olarak çok iyi eşleştiğinden biz limon kreması ile süsleyerek servis ettik.
*Eğer kullandığınız yaban mersini püresi şeker içeriyorsa, reçetedeki pudra şekeri miktarını düşürebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.2
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.