Tarif

Karpuzlu Dondurma Tarifi

Hem karpuz, hem dondurma! İkisi birleşince ortaya nasıl bir tat çıkıyor hemen deneyin. Eviniz de rahatlıkla yapabileceğiniz oldukça pratik bir tarif :)
20 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma
Paylaş
  • 4B
  • 18
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10-15 dilim karpuz
7,5 g şeker
20 g bal
4 g mahlep
1 adet damla sakızı
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
400 g Pınar Krema
Pınar
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Damla sakızını ezerek toz kıvamında öğütün ve blender haznesine ilave edin.
  • Krema ve sütü ölçerek blender haznesine ilave edin.
  • 200 gr ekşi krema ve 20 gr balı da blender haznesine ilave edin.
  • Ardından mahlep ve toz şekeri de blender haznesine ilave edin.
  • Son olarak 10 adet karpuz dilimlerini çekirdeklerinden ayıklayarak ilave edin ve blender'ı çalıştırarak karıştırın.
  • Geriye kalan 5-6 karpuz dilimini küpler halinde doğrayarak uygun bir kaba ekleyin ve karışıma ilave ederek üzerini kapatın.
  • Elde ettiğiniz dondurma karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini kapatarak dolaba geri yerleştirin.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme