Tarif

Karpuzlu Dondurma Tarifi

Eviniz de rahatlıkla yapabileceğiniz oldukça pratik bir tarif: Karpuzlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 18B
  • 22
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10-15 dilim karpuz
7-8 g toz şeker
20 g bal
4 g mahlep
1 adet damla sakızı
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
400 ml Pınar Krema
Pınar
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Damla sakızını ezerek toz kıvamında öğütün ve blender haznesine ilave edin.
  • Krema ve sütü ölçerek blender haznesine ilave edin.
  • 200 g ekşi krema ve 20 g balı da blender haznesine ilave edin.
  • Ardından mahlep ve toz şekeri de blender haznesine ilave edin.
  • Son olarak 10 adet karpuz dilimlerini çekirdeklerinden ayıklayarak ilave edin ve blender'ı çalıştırarak karıştırın.
  • Geriye kalan 5-6 karpuz dilimini küpler halinde doğrayarak uygun bir kaba ekleyin ve karışıma ilave ederek üzerini kapatın.
  • Elde ettiğiniz dondurma karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini kapatarak dolaba geri yerleştirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pikan Cevizli Dondurma Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Frigo Dondurma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Böğürtlenli Labneli Dondurma Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.