Tarif

Karpuzlu Dondurma Tarifi

Hem karpuz, hem dondurma! İkisi birleşince ortaya nasıl bir tat çıkıyor hemen deneyin. Eviniz de rahatlıkla yapabileceğiniz oldukça pratik bir tarif :)
20 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma
Dondurma

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10-15 dilim karpuz
7,5 g şeker
20 g bal
4 g mahlep
1 adet damla sakızı
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
400 g Pınar Krema
Pınar
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Damla sakızını ezerek toz kıvamında öğütün ve blender haznesine ilave edin.
  • Krema ve sütü ölçerek blender haznesine ilave edin.
  • 200 gr ekşi krema ve 20 gr balı da blender haznesine ilave edin.
  • Ardından mahlep ve toz şekeri de blender haznesine ilave edin.
  • Son olarak 10 adet karpuz dilimlerini çekirdeklerinden ayıklayarak ilave edin ve blender'ı çalıştırarak karıştırın.
  • Geriye kalan 5-6 karpuz dilimini küpler halinde doğrayarak uygun bir kaba ekleyin ve karışıma ilave ederek üzerini kapatın.
  • Elde ettiğiniz dondurma karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini kapatarak dolaba geri yerleştirin.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Kırmızı Meyveli Dondurma
60 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Limon Aromalı Dondurma
70 Dakika
2-4 Kişilik
8B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
İncirli Dondurma
25 Dakika
2-4 Kişilik
6B