- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Yalancı Su Böreği
Tarif
Yalancı Su Böreği
Orjinalini aratmayacak kadar gerçekçi bir su böreği tarifi. Yalancı su böreği tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 85
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet taze yufka
1/2 demet maydanoz
Sosu için:
4 adet yumurta
200 ml zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
- 1Börek tepsinizi tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.
- 23 adet yufkayı elinizle parçalara bölün. Sosu için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- 3Yufka parçalarını sosun içine atın ve iyice sosa bulanmasını sağlayın.
- 4Soslu yufkaların yarısını tepsiye döşeyin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peyniri serpin.
- 5Kalan soslu yufkaları peynirin üzerine koyun.
- 6Son kalan yufkayı üzerine kapatın ve tepsinin kenarlarını toparlayın.
- 7Kalan sosu yufkanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- 8Sıcak olarak servis yapın.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.