Tarif

Yalancı Su Böreği

Orjinalini aratmayacak kadar gerçekçi bir su böreği tarifi. Yalancı su böreği tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
6-8 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Yalancı Su Böreği
Paylaş
  • 22B
  • 85
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet taze yufka
Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 demet maydanoz
250 g Pınar Beyaz Peynir
Pınar
Sosu için:
4 adet yumurta
200 ml zeytinyağı
90 g Pınar Tereyağı, eritilmiş
Pınar
100 g Pınar Yoğurt
Pınar
420 ml Pınar Süt
Pınar
1 paket kabartma tozu

Nasıl Yapılır?

  • Börek tepsinizi tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.
  • 3 adet yufkayı elinizle parçalara bölün. Sosu için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Yufka parçalarını sosun içine atın ve iyice sosa bulanmasını sağlayın.
  • Soslu yufkaların yarısını tepsiye döşeyin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve ufalanmış beyaz peyniri serpin.
  • Kalan soslu yufkaları peynirin üzerine koyun.
  • Son kalan yufkayı üzerine kapatın ve tepsinin kenarlarını toparlayın.
  • Kalan sosu yufkanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sosisli Tava Böreği
30 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tava Böreği
55 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kolay Ispanaklı Börek
45 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.