- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Sebzeli Muska Böreği Tarifi
Paylaş
- 17B
- 136
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze fasulye
2 adet sarı biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
10 g domates salçası
5 g pul biber
tuz
2 adet taze yufka
Kızartmak için:
sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- 1Taze fasulyeleri haşlayın ve süzdürün.
- 2Jülyen doğranmış sarı ve kırmızı biberleri, soğanı, sarımsağı ve zeytinyağını yanmaz yapışmaz bir tavada sotelemeye başlayın.
- 3Kavrulan soğanlara domates salçasını ilave edin. Kokusu çıkınca pul biberi ekleyin kavurmaya devam edin. Kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin.
- 4Taze fasulyeleri ilave edin ve tuzunu serpin.
- 5Harç tamamen suyunu çekene kadar pişirin ve soğutun.
- 6Yufkaları şeritler halinde kesin ve harçtan paylaştırıp muska şeklinde sarın.
- 7Kızdırdığınız sıvı yağda kızartın.
- 8Servis önerisi: nane ve pul biberli çırpılmış yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eren Özşamlı
Aşçı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.