- Tarifler
- Zeytinyağlı ve Etli Yemek
- Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
Ekşi kremalı turp otu tarifi nasıl yapılır? Ekşi kremalı turp otu yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz enfes turp otu tarifi!
20 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tava
Paylaş
- 13B
- 87
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g susam
40 g file badem
10 ml zeytinyağı
1 diş sarımsak
yarım adet kuru soğan
10 ml soya sosu
200 g haşlanmış turp otu
1 tutam karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavada susam ve file bademleri renk alana kadar kavurup ocaktan alın.
- 2Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- 3Kavrulan soğanlara ekşi krema ve soya sosunu ekleyip karıştırın.
- 4Hafif kaynadıktan sonra haşlanmış turp otlarını ilave edin, bir tutam karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın.
- 5Güzel bir servis tabağına aldığınız ekşi kremalı turp otunu, kavrulmuş susam ve file bademlerle süsleyerek servis edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.