Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bamya! Hemen hemen herkesin sevdiği, tencere yemeklerinin vazgeçilmezi zeytinyağlı bamya tarifi nasıl yapılır? Tüm püf noktalarıyla, Ege usulü zeytinyağlı bamya yemeği yapmanın detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 40B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g büyük boy bamya
150 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
20 g domates salçası
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
10 g toz şeker
15 g tuz
1 adet limon
300 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Bamyaların saplarını koni biçiminde ayıklayıp bol suyla yıkayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın. Küçük küpler halinde doğranmış soğanı bu yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından domates salçasını ekleyin. Salçada kavurulduktan sonra içerisine suda beklettiğiniz bamyaları ilave edin.
  • Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi de tencereye ekleyin. Onlar pişerken üzerine doğranmış sarımsakları, toz şekeri, tuzu ve halka halinde dilimlenmiş limonu ekleyin.
  • Son olarak suyunu ilave edip çok karıştırmadan, kısık ateşte yaklaşık 25 dk. pişmeye bırakın.
  • Bamyalar yumuşayıp piştikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar kendi tenceresinde dinlendirin.
  • Daha sonra güzel bir servis tabağında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Vişneli Kereviz Tarifi
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
200B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi
135B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 23.09.2022

En sevdiğim 😋 Bamya bağırsak dostu doğal bir sebze 🤩

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 25.09.2022

Afiyet olsun 🤩🤩