- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bamya! Hemen hemen herkesin sevdiği, tencere yemeklerinin vazgeçilmezi zeytinyağlı bamya tarifi nasıl yapılır? Tüm püf noktalarıyla, Ege usulü zeytinyağlı bamya yemeği yapmanın detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 55B
- 44
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g büyük boy bamya
150 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
20 g domates salçası
1 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
10 g toz şeker
15 g tuz
1 adet limon
300 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Bamyaların saplarını koni biçiminde ayıklayıp bol suyla yıkayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
- 2Bir tencereye zeytinyağını alın. Küçük küpler halinde doğranmış soğanı bu yağda pembeleşene kadar kavurun.
- 3Ardından domates salçasını ekleyin. Salçada kavurulduktan sonra içerisine suda beklettiğiniz bamyaları ilave edin.
- 4Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi de tencereye ekleyin. Onlar pişerken üzerine doğranmış sarımsakları, toz şekeri, tuzu ve halka halinde dilimlenmiş limonu ekleyin.
- 5Son olarak suyunu ilave edip çok karıştırmadan, kısık ateşte yaklaşık 25 dk. pişmeye bırakın.
- 6Bamyalar yumuşayıp piştikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar kendi tenceresinde dinlendirin.
- 7Daha sonra güzel bir servis tabağında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?