Tarif

Yoğunlaştırılmış Süt

Condensed milk yani yoğunlaştırılmış süt nedir, nasıl yapılır? Yoğunlaştırılmış süt nerelerde kullanılır? Tam ölçülü yoğunlaştırılmış süt tarifi evde nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer
Tencere, Kısık Ateşte
Yoğunlaştırılmış Süt
Paylaş
  • 12B
  • 124
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
145 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve toz şekeri küçük, derin ve kalın tabanlı bir tencereye ekleyin.
  • Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın.
  • Şekerin tamamı eridikten sonra karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın. Karışım kaynamaya başladığında karıştırmayın, aksi takdirde çatlayabilir ve kristalleşebilir.
  • Yaklaşık 35-40 dakika sonunda, süt miktarının yarı yarıya azalıp renginin biraz koyulaştığını ve kremsi bir yapıya geldiğini göreceksiniz.
  • Üstte bir miktar köpük oluştuğunu fark ederseniz, bir tahta kaşık veya spatulayla hafifçe sıyırın. (Eğer tencerenizin kenarında şekerli parçalar varsa onları yoğunlaştırılmış sütünüze karıştırmayın, bu da karışımınızı bozabilir)
  • Hazır olduğunda ocaktan alın ve soğuması için bir kavanoza dökün. Tamamen soğuduğunda hava almayan kavanozlarda ağzı kapalı şekilde saklayarak, dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Püf Noktası

*Buzdolabında 5-6 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.
*Aroma vermesi için pişirmeye başlamadan önce içine 1 adet vanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış) ekleyebilirsiniz.
*Hazır pakette satılanlara oranla daha yoğun kıvamlı olacaktır. Bu nedenle kullanmadan önce bir miktar sütle çırparak seyreltebilirsiniz.
*Yoğunlaştırılmış Süt Nerelerde Kullanılır?
Sütün olduğu her türlü tatlıda yoğunlaştırılmış süt kullanabilirsiniz. Özellikle yoğunlaştırılmış süt ile yapılan tatlılar damaklarda her zaman unutulmaz bir tat bırakacaktır. Kremalı sıcak içeceklerde, kremalı pastalarda, kek gibi tatlıların vazgeçilmezidir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi

Yorumlar (4)

BeyzanurDemircan
· 15.11.2021

Bir nevi Süt reçeli diyebilir miyiz ?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 15.11.2021

Merhaba, süt reçeliyle aynı şey değil maalesef süt reçelinde karbonat gibi asit bazlı ürün kullanılıyor.

Ömer Faruk Onsekiz
· 02.12.2021

Baya güzel gözüküyor süt reçeline benzettim ama daha farklı denneyeceğim.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 03.12.2021

Çok teşekkür ederim 😊👍

Benzer Diğer Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Waffle
20 Dakika
4-6 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıbrıs Tahanı
10 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz
8B Görüntüleme