- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Zerdeçallı Bezelye Çorbası Tarifi
Tarif
Zerdeçallı Bezelye Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Bezelye. Bezelye çorbası tarifine farklı bir yorum: Zerdeçallı bezelye çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 26B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg bezelye
1 adet havuç
250 ml sıcak su
20 g toz zerdeçal
tuz&karabiber
Üzeri için:
25 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Bezelyelerin tanelerini kabuklarından ayırın ve kabukları daha sonra kullanmak üzere kenara ayırın.
- 2Bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine küçük küpler halinde doğranmış havucu ekleyip biraz kavurun. Ardından bezelye tanelerini ilave edin.
- 3Sebzeler yeterince kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ve toz zerdeçalı ekleyip yavaşça karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- 4Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra kremayı ekleyin, ara ara karıştırarak 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Tuz ve karabiberle damak zevkinize göre lezzetlendirin.
- 5Servis etmeden önce: orta boy bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi yağda çok az ısıtın.
- 6Servis kasesine aldığınız bezelye çorbasının üzerini hazırladığınız yağ ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Bezelye çorbası biraz koyu kıvamlı bir çorba olduğu için isteğe göre kaynar su ekleyerek kıvamını seyreltebilirsiniz.
*Tuz ve biber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?