Tarif

Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi

Klasik imambayıldı tarifine farklı bir dokunuş yaptık. Ekşili imambayıldı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 94
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet patlıcan
6 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
40 g domates salçası
2 adet domates
2 tutam tuz
20 g toz şeker
2 tutam beyaz biber
1'er adet sarı ve kırmızı biber
Üzeri için:
sızma zeytinyağı
nar ekşisi sos
taze kekik

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun ve istediğiniz küçüklükte kesin. Dolduracağınız yerini ortasından bıçakla yarıp yağda kızartın.
  • Diğer yandan söğüşlük doğradığınız soğanları orta ateşte pişirmeye başlayın. Soğanı soteledikten sonra dilim dilim doğranan sarımsağı, salçayı ve rendelenen domatesleri ekleyin.
  • Soğanlar tam pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, beyaz biber ekleyip tadını kontrol edin ve soğumaya bırakın.
  • İçlerini yardığınız patlıcanlara harcı doldurun. İmambayıldının üzerine sarı ve kırmızı biberleri de jülyen olacak şekilde doğrayın ve 160 derece fırında renk almasını sağlayın.
  • Fırından çıkardığınız imambayıldıyı soğutun.
  • Tatlı kaşığıyla üzerine sızma zeytinyağı ve nar ekşisi sos gezdirip aromasını artırın. Taze kekik dallarıyla süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Ispanak Bastı Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.