Tarif

Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi

Zeytinyağlı dolma içi tarifi nasıl yapılır? Dilediğiniz sebzeleri doldurarak hazırlayabileceğiniz nefis dolma harcı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
Paylaş
  • 40B
  • 107
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml zeytinyağı
600 g kuru soğan
20 g dolmalık fıstık
200 g pirinç
10-15 g tuz
5 g karabiber
10 g yenibahar
10 g toz şeker
5 g toz tarçın
15 g kuş üzümü, ılık suda bekletilmiş
200-250 ml su
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ılık suda 20 dk. bekletin, bol suyla yıkayıp süzün.
  • Kızdırdığınız zeytinyağında piyazlık doğranmış kuru soğanları sık sık karıştırarak sotelemeye başlayın.
  • Soğanlar hafif karamelize olmaya yakın dolmalık fıstıkları ekleyip kavrulmalarını sağlayın.
  • Ardından pirinci ilave edip bir spatula yardımıyla nazikçe kavurmaya devam edin.
  • Pirinçler tencerenin dibine yapışmaya başladığı zaman, tuz, karabiber, yenibahar, toz şeker ve tarçınla lezzetlendirin.
  • İyice karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ve suyunu ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 6-8 dakika kadar pişirin.
  • Pişen dolma harcını geniş bir kaba alın, kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan dolma harcını 10-15 dk. dinlendirdikten sonra dilediğiniz sebzenin içine doldurabilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Baharatları ve miktarları tercihe bağlı değiştirebilirsiniz.
*Zeytinyağlı dolma içindeki pirinçlerin çiğ kalmaması için, tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda bekletin.
*Tarife başlamadan önce kuş üzümlerini ılık suda bekletin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
97B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mantarlı Güveç Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
196B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ezel Ağaçdelen
· 13.08.2021

Elinize sağlık şefim

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 14.08.2021

Çok teşekkür ederiz 👏👏

AslıhanSARITAŞ
· 22.04.2022

Ben bu tarifi yaptım harika oldu. Şefime teşekkürler

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 22.04.2022

Ellerine sağlık afiyetler olsun 👏😊😊