Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Görüntüsü ve tadıyla iştah açıcı bir tarif: Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 89B
  • 111
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
4 adet soğan
215 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet domates
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Fasulyenin iki ucunu ve varsa kılçıklarını temizleyin. İsterseniz boyuna göre iki üç parçaya bölün.
  • Soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında rengi sarıya dönene kadar kavurun.
  • Küp küp doğranmış sarımsak ve domatesleri ekleyin, bir iki kez karıştırın.
  • Daha sonra yıkanmış, süzülmüş fasulyeyi ilave edin, hafif sararana kadar fasulyeyi de kavurun.
  • 1 çay bardağı sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağını kapatarak bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın.
  • Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Yumuşamadan suyunu çekerse azar azar su ilave edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
44B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
2B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Can Deniz
· 17.12.2020

Şefim ellerinize sağlık. Tüm tariflerinize baktım dikkatimi çeken zeytinyağlıların hiçbirine şeker koymuyorsunuz. Sebebi nedir?