Tarif

Zeytinyağlı Ot Çeşitleri Tarifi

Otların lezzetli dünyası, zeytinyağlı ot tarifleri...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Ot Çeşitleri Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet deniz börülcesi
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/2 adet limon
2 l su
1 g tuz
5 g karabiber
1 kg ebegümeci
200 g rende havuç
2 diş sarımsak
200 g domates
50 ml zeytinyağı
100 g kuru soğan
20 g tuz
1 g karabiber
20 g toz şeker
1 adet limon
1 kg labada (ayıklanmış)
200 g kırmızı soğan
20 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Deniz börülcelerini yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın. Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve buzlu suyun içine atın. Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın. Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
  • 100 ml zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Arından ebegümecini ekleyin. Tuz, biber ve şekeri koyun 15 dakika pişirdikten sonra havucu, hazırlamış olduğunuz domatesi ve kalan zeytinyağını da ekleyip servis edin
  • Yayvan bir tencerede bir miktar zeytinyağıyla beraber soğan ve sarımsakları kavurun. Labadaları ekledikten sonra 10 dakika pişirin. Tuz, biber ve şekerle beraber kalan zeytinyağını ekleyin, soğumaya bırakın.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Girit Ezmesi Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
72B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Sarması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frenk Cacığı Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.