Tarif

Siyah Humus Tarifi

Bugün sizlerle farklı bir meze türü olarak siyah nohuttan bol lifli humus tarifi paylaşacağım. Kolay yapımı ve lezzeti ile eminim sizler de çok beğeneceksiniz.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Siyah Humus Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 95
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g haşlanmış siyah nohut
1/2 l haşlanmış nohut suyu
200 ml zeytinyağı
200 ml tahin
4-5 diş sarımsak
20 g tuz
1.5 adet limonun suyu
5 g kimyon

Nasıl Yapılır?

  • Siyah nohutları zamanınız varsa bir gece önceden ılık suya koyup ertesi gün haşlayabilirsiniz. Dilerseniz de düdüklü tencerede bir gece suda bekletmeden 2 lt su ile haşlayabilirsiniz.
  • Haşladıktan sonra haşlama suyundan mutlaka kenara yarım litre kadar ayırın.
  • Haşlanan nohutları rondoya alın ve haşlama suyundan azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
  • Sırası ile zeytinyağı, tahin, soyulmuş sarımsak, tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip tamamen pürüzsüz kıvam alana kadar rondodan çekin.
  • Kıvamı katı olur ise haşlama suyundan ilave ederek daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Farklı bir meze türü olarak sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Miyu Deco
Miyu Deco
Yemek ve Ürün Fotoğrafçısı
Nohutlu Semizotu Mezesi Tarifi
approved
27B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Balkabaklı Humus Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Havuç Tarator Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
187B Görüntüleme

Yorumlar (1)

BirgülÖztürk
· 11.06.2020

Siyah nohutu ilk defa duyuyorum

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi