Tarif

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Yer Elması! Şifa deposu yer elması ile kolayca hazırlanan; zeytinyağlı portakallı yer elması tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı yer elması tarifinin malzemelerine ve tüm püf noktalarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 13B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yer elması
150 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet limon
2 adet portakal
10 g tuz
5 g karabiber veya akbiber
900 ml su
Servisi için:
Pınar Ekşi Krema
Pınar
yenilebilir çiçek

Nasıl Yapılır?

  • Yer elmaların kabuklarını soyup bol suda yıkayın.
  • Tencereye zeytinyağını ekleyin, soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlayın. İçine ince şekilde doğranmış sarımsağı atıp kavurun.
  • Bu sırada havucu halka halinde çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Doğradığınız havuçları da tencereye alıp kavurmaya devam edin. Yer elmalarınızı orta büyüklükte parçalar halinde doğrayıp tencereye ekleyin.
  • Limon ve portakalların suyunu sıkarak tencerenize ekleyin. Tuz, karabiber ve suyunu da ilave edip 20 dakika boyunca tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Piştikten sonra altını kapatıp soğuması için oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Dinlenen yemeğinizi ekşi krema ve yenilebilir çiçeklerle dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börk Aşı Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Etli Taze Fasulye Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
113B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 24.10.2022

Ellerine sağlık şefim 😍 çok güzel ve bir o kadar lezzetli hatta sağlıklı olmuş.😀Çocukların rahatlıkla yiyebileceği güzel bir başlangıç diyelim mi o zaman 🤗

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 25.10.2022

Evet kesinlikle öyle 😇 Teşekkürler... 👍👍