Tarif

Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Pırasa! Tam mevsiminde çok pratik yapımı ile portakallı zeytinyağlı pırasa tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı pırasa yemeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar için tarif videomu izlemeyi unutmayın.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 30B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g pırasa
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
1 adet havuç
8-10 g tuz
2 tutam akbiber
10 g toz şeker
2-3 dal taze kekik
1 adet limon suyu
1 adet portakal suyu
70 g pirinç
yeteri kadar sıcak su

Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların dış kısımlarını ve kök kısımlarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın.
  • Soğan ve sarımsakları piyazlık doğrayın. Önce sarımsakları ardından soğanları zeytinyağında kavurun.
  • Dış kabuğunu soyduğunuz havucu ve pırasaları verev şeklinde doğrayıp tencerenin içine ekleyin ve hafifçe kavurun.
  • Tuz, akbiber, toz şeker ve taze kekik ilave ederek lezzetlendirin. Sebzelerin üzerine limon suyu ve portakal suyu gezdirin. Ardından yıkanmış ve durulanmış pirinci üzerlerine serpiştirin.
  • Son olarak üstünü geçmeyecek kadar su ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  • Kısık ateşte, 15-20 dakika tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında kendi tenceresinde dinlendirin.
  • Arzuya göre ılık veya soğuk olarak, limon ve portakal dilimleriyle servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
83B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
13B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Semizotu Yemeği Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
96B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esra Tokat
· 26.11.2022

Ellerine sağlık şefim, portakallı zeytinyağlıkereviz yemeği yaptım ama portakallı pırasa hiç yapmadım. Deneyeceğim 🤗

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 27.11.2022

Denemeni öneririm. Teşekkürler Esra 😊👍

Esra Tokat
· 28.11.2022

Denedim, yummy yummy😋bayıldım tadı çok güzel, lezzetli.

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 28.11.2022

Eline sağlık 🤗👍👍