- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
Vitamin deposu olan yer elmasının, zeytinyağı ile pişmiş haline bayılacaksınız. Zeytinyağlı yer elması tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 84B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g yer elması
12 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
50 g havuç
60 g patates
1 adet portakal suyu
1/2 adet limon suyu
20 ml zeytinyağı
500 ml su
2 tutam toz şeker
yeteri kadartuz
Nasıl Yapılır?
- 1Yer elmalarını soyup temizledikten sonra limonlu suda bekletin.
- 2Havuç ve patatesleri de soyarak kararmaması için suda bekletin.
- 3Arpacık soğan, sarımsak, doğranmış patates ve havucu zeytinyağında kavurun. (2-3 dakika)
- 4Yer elmalarını ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
- 5Portakal suyu, limon suyu, şeker, tuz ve suyunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
- 6Pişen yemeğinizi güzel bir servis tabağına alarak üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
Püf Noktası
*Daha aromatik bir tat almak isterseniz, pişirme esnasında tencerenin içine 1 adet defne yaprağı koyabilirsiniz.
*Zeytinyağlı yemekleri 1 gün buzdolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.