Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi

Vitamin deposu olan yer elmasının, zeytinyağı ile pişmiş haline bayılacaksınız. Zeytinyağlı yer elması tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
  • 84B
  • 100
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g yer elması
12 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
50 g havuç
60 g patates
1 adet portakal suyu
1/2 adet limon suyu
20 ml zeytinyağı
500 ml su
2 tutam toz şeker
yeteri kadartuz

Nasıl Yapılır?

  • Yer elmalarını soyup temizledikten sonra limonlu suda bekletin.
  • Havuç ve patatesleri de soyarak kararmaması için suda bekletin.
  • Arpacık soğan, sarımsak, doğranmış patates ve havucu zeytinyağında kavurun. (2-3 dakika)
  • Yer elmalarını ilave edin ve kavurma işlemine devam edin.
  • Portakal suyu, limon suyu, şeker, tuz ve suyunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Pişen yemeğinizi güzel bir servis tabağına alarak üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.

Püf Noktası

*Daha aromatik bir tat almak isterseniz, pişirme esnasında tencerenin içine 1 adet defne yaprağı koyabilirsiniz.
*Zeytinyağlı yemekleri 1 gün buzdolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
20B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.