Kısık Ateş
Blog

5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek
Paylaş
  • 28B
  • 39
  • Kaydet

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan… Elimde bir bilet bir de lokanta yahut yiyecekler listesi her daim var. Şimdiye kadar gezdiğim 30’un üzerinde ülkede birbirinden farklı, bazen michelin yıldızlı, bazen sadece öneri listesinde bazen de alelade ayaküstü bir şeyler yedim durdum. Ama bizim Türkiye bambaşka onu söyleyeyim.

Bu yazıda sizlere 5 TL’nin altında yiyebileceğiniz 5 olağanüstü yemek önermek istiyorum. Bırakın o eldeki listeleri yahut kitapları, michelin rehberini de itin bir tarafa…onların hiç birinde bulamayacağız en lezzetli ve en ucuz ama yediğinizde sizi uçuracak 5 yemek!

Ha, bu arada michelin listesinde 3 yıldızlı restoranlar için bir ibare var “bu restoranın olduğu ülkeye seyahat edin” yani o ülkeye sadece bu lokanta için gidin diyor liste, tabi benim listemin de bundan aşağı kalır yanı yok :) Kalkın gidin Antep, Konya, Hatay hem yiyin hem de biraz memleketimizi gezin...
Listede bir sıralama yok ama 1. belli!

Yağ Somunu / Pideci Hasan Şendağlı 5 TL

Dünya’da yediğim en iyi hamur işi, tek kelime ile inanılmaz! Bu hafta Napoli’de dünyanın en iyi pizzasını yapan dükkandaydım hemen ardından da Konya’da bizim fırına geldim sonuç açık, şampiyon belli :) Sorbillo’nun ustası gelse ağlayarak geri Napoli’ye döner…Konya’ya sadece bu pideyi yemeye gelin! Küflü Konya peyniri, Konya tereyağı büyük bir ustalıkla hazırlanmış hamurun arasında fırına, üzerine de susam bir de haşhaş ki haşhaş inanılmaz bir tat bırakıyor damakta, valla daha fazla yazmayım kalkın gidin selamımı da söyleyin.
Adres: Kadınlar Pazarı yanı / KONYA

Ciğer Kavurma Dürüm / Ciğerci Mustafa 4 TL

Sizde benim gibi ciğere doyamıyorsanız, özellikle sabah ama öğlende enfes bir ciğer kavurmayla kendinize ziyafet çekebilirsiniz. Soğan, kırmızı biber ve kuyruk yağıyla kavrulan ciğer, pide arasına servis ediliyor. Ciğerci Mustafa’nın tezgahında bolca yeşillik, limon ve baharat bulunuyor sizde arasından seçip afiyetle yiyiyorsunuz. Ben bol yeşil nane, maydanoz, soğan, limon, kimyon ve pul biber ekliyorum ve afiyetle yiyiyorum.
Adres: Mütercim Asım caddesi / Gaziantep* mutlaka bu şubeye gidin.

Humus / Çayırcı Bakla Humus dükkânı 4 TL

İster bakladan ister nohuttan bol tahinli humus, yanında da turşu ve ekmek bedava tabi su da :)) geceden carraya (kulplu bakır kazan) konan nohut ya da bakla hamama yollanıyor. Hamamın külhanında (suyunun ısıtıldığı yer) geceden sabaha pişen malzemeler siz sipariş verdiğinizde tavanda dövülerek taze olarak yapılıp servis ediliyor.
Adres: Eski sanayi 5. cadde / Hatay

Nohut Dürümü / Adil Usta 2,25 TL

Biz Antepliler hastasıyız, sabah kahvaltıda tırnak pide arasına kemik suyunda haşlanmış nohut, üzerine soğan piyazı bir de üstüne limon sıktınız mı herşey tamam :) fiyatı ile dudak uçaklatan nohut dürümü bence bir öğünde alabileceğiz maksimum lezzet minimum fiyat eşleşmesinin en gastronomik örneği.
Adres: Yıkılan eski pazar yeri (şehitler caddesi) Ağa cami arkası / Gaziantep *
* mutlaka bu şubeye gidin

Tahinli Kadayıf / Ağaçaltı Kebapçısı 4 TL

Anlatılmaz yaşanır :))
4 liranın alabileceği en iyi tatlı değil, yediğim en iyi tatlılar arasında…Kayseri’ye bunu yemek için mutlaka gidin! Özellikle Tarsus tahininin kadayıfa etkisi hususuna da değinmeden geçemeyeceğim. HARKULADE !!!
Adres: Oto sanayi sitesi / Kayseri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar (1)

İrem Şenol Akay
· 15.02.2018

süperr

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.

28B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2013 Yılı Anadolu’nun En İyi Yemekleri

2013, en çok gezdiğim ve en çok yediğim bir yıl olarak kişisel tarihime geçti.

16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2013 Yılı Dünyanın En İyi Yemekleri

2013 yılı, en çok gezdiğim ve en çok yediğim bir yıl olarak tarihe geçti.

14B Görüntüleme