Blog

2013 Yılı Dünyanın En İyi Yemekleri

2013 yılı, en çok gezdiğim ve en çok yediğim bir yıl olarak tarihe geçti.

2013 Yılı Dünyanın En İyi Yemekleri
Paylaş
  • 12B
  • 22
  • Kaydet

Doha / Hakkasan

Sanırım bu yıl yediğim en iyi yemekti… Hakkasan, Türkiye’den gittiğinde en çok üzülenlerden biri bendim sanırım. Bu yıl Doha’dan aldığım iş teklifine evet dememin en büyük sebeplerinden biri de Hakkasan’ın Doha’da açılması oldu. Orada yemek yemek bence büyüleyici bir deneyim. Özellikle restoran dizaynı gördüğüm en iyisi; servis, kokteyler ve yemeklerin hepsi inanılmaz… Dimsumlar, ördek ve kızarmış ördek salatası benim en sevdiklerim.

Frankfurt / Caremelo Greco

Bu yıl gittiğim en iyi ikinci restoran. Michelin listesine bu yıl girdi ve kesinlikle fazlası var. Beyaz kuşkonmazlı taglietelli ve domates reçelli risotto ve yanında atlantik lobster gerçekten başyapıttı. Bu yıl yemek yediğim iki Alain Ducase restoranın (Benoit ve Rech) yanında bence kesinlikle çok daha başarılı. Hatta tartışmasız başarılı…

Doha / Spice Market

Şefi Darsin yakın arkadaşım. Spice Market’de W Hotel Doha’nın her yıl Time Out tarafından yılın en iyisi seçilen bol ödüllü restoranı. Yemeğe Papermoon Doha’nın Türk şefi Mehmet Aksu ile gidiyoruz. İkimizden de tam not alırken, suşileri asla Türkiye ya da Avrupa’da benzerini bulamayacağımız kadar iyi… Servis, ambiyans, lezzetler sanki bu dünyadan değil…

Pisa / La Clessidra

Michelin yıldız listesinde değil de 2007 yılından beri tavsiye listesinde olan bu restoranda özellikle yediklerim arasında beyaz taze trüflü taglietelli ve çilekli gozola carpacio unutulacak gibi değildi… Restoranda sadece 1 şef ve 1 garson var. Beraber yapıp servis ediyorlar ya da bize böyle tesadüf etti desem.

Zanzibar / Baharat Safari

Bu yıl yediğim en iyi öyle yemeği… Yaklaşık 40 çeşit baharat, sebze ve meyveyi dalından yedim. Hiçbir katkı yok, hiçbir alavere dalavere olmadan gerçek gıdalarla, ağaçtan mideye bir öğle yemeğiydi. Hatta son yılların en iyi öğle ziyafeti desem yeridir.

Paris / La Procope

La Procope 1686 yılında açılmış Fransa’nın ilk restoranı. Mutfak klasik Fransız ve her şey fazlasıyla iyi… Klasik mutfağın her şeyini denedik diyebilirim. Ambiyans, servis sizi 18. YY’da hissettiriyor.

Saraybosna / Köfte ve Börek

Vallahi isimlerini bile almadım ama köftenin üzerindeki kaymak ve soğan beni benden aldı. Altı üstü kömür ateşinde mangalda pişen börekler inanılmazdı. Kaldığım 4 gün boyunca başçarşıda her köfteci ve börekçide yedim hepsi muazzamdı. Bosna’ya en az 5 kez daha giderim.

Milano / Spontini Pizza

Vallahi pek meşhur bir yer, önünde kuyruk, içeri tıklım tıklım… Sadece iki pizzası var; margarita ve domatesli ançuezli tepsi pizza. Öyle bildiğimiz ince hamur falan da değil, bildiğin en kallavi hamurlusundan. Lakin domatesli ançuezliyi unutmak pek mümkün değil.

Kıbrıs

Salyangoz, şiş, döş, hellim ızgara, pirohu, kalamar, koç yumurtası, mantar güveç, bıldırcın, vopa balık, hellim börek, karides, Kıbrıs sucuk, pancar, zeytin, ahtapot, bıldırcın yumurta, beyin, taze bakla, taze karnabahar, taze yeşillik, salata, taze peynir, tarçınlı ekmek, dil, samarella (tuzlu güneşli et), Kıbrıs kaşarı, patates köfte, bulgur köfte, pastırma… Vallahi hepsi aynı masada aynı saatlerde yendi desem yeterli olur. Yediklerimi yazmaktan ne adres almışım ne de ismini. Sizler için bulmaya çalışacağım.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.

25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2013 Yılı Anadolu’nun En İyi Yemekleri

2013, en çok gezdiğim ve en çok yediğim bir yıl olarak kişisel tarihime geçti.

14B Görüntüleme