Blog

Arabica Coffee House:Baristalık, İstihdam ve Sektörel Çalışmalar

"Arabica Coffee House'un baristalığı prestijli hale getirmek için yaptığı çalışmalar nelerdir? Kadın istihdamını desteklemek için geliştirdiği proje nedir? Sektörde büyümeyi sağlamak amacıyla yapılan yatırımlar nelerdir?

Arabica Coffee House:Baristalık, İstihdam ve Sektörel Çalışmalar
Paylaş
  • 3B
  • 12
  • Kaydet

"Arabica Coffee House: Baristalık ve İstihdamda Yenilikçi Yaklaşımlar, Sektörel Büyüme ve Sürdürülebilirlik"

BARİSTALIK, İSTİHDAM

Arabica Coffee House, baristalığın prestijli bir meslek haline gelmesi ve sektör genelindeki gelişime katkıda bulunmak amacıyla çeşitli çalışmalar ve eğitimlerle önemli adımlar atmaktadır. Ayrıca, meslek liselerinde baristalık derslerinin yer almasını destekleyerek nitelikli istihdamın artırılmasına yönelik çabalarını sürdürmektedir.

Aynı zamanda, kadınların iş hayatına entegrasyonunu desteklemek amacıyla İşkur ile iş birliği yaparak ev kadınlarının meslek sahibi olmalarına olanak tanıyan bir proje geliştirmiştir. Proje kapsamında, 512 saatlik iş kur eğitim müfredatına uygun olarak pasta yapımı ve sunumu ile ilgili eğitimler verilerek başarı elde eden kadınlara öncelik verilmektedir. Bu proje, kadınların meslek edinmelerini ve iş hayatına katılmalarını teşvik etmek adına önemli bir adımdır.

SEKTÖREL ÇALIŞMALAR

Arabica Coffee House, sektördeki büyüme ve gelişmeyi destekleyerek sürdürülebilir sistemler kurmaya ve dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik yatırımlar gerçekleştirmiştir. Şirket, 2.800 m2 kapalı alana sahip, üst düzey teknoloji ile donatılmış tatlı ve tuzlu ürün imalatı fabrikasına 50 milyon Türk Lirası yatırım yaparak büyük bir adım atmıştır.

Arabica Coffee House ailesi, yapmış oldukları bu büyük yatırımın ardında, tatlı çeşitlerinden sandviçlere, ekmek çeşitlerinden kruvasana, çikolatadan yeni nesil atıştırmalıklara kadar geniş bir ürün yelpazesinin ARGE ve ÜRGE çalışmalarını yaparak üretimini gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Şirketin öncelikli hedefi, kendi mutfağında üretilen ürünleri kendi şubelerinde satışa sunmaktır.

Ayrıca, halka arz hazırlığı yapan Arabica Coffee House, bütün sistemini bu hedefe göre kurmaktadır. Şirketin bir diğer önemli hedefi ise bir vakıf kurmaktır. Vakfın modeli şu an için belirlenmiş durumdadır. Şube çalışanları, bu vakfın gönüllü çalışanları pozisyonunda yer alacak ve ülkenin dört bir yanına ulaşmaya çalışacaklardır. Arabica Coffee House'un kafeleri sürekli olarak değişir ve gelişirken, arka bahçesi ise güneş enerjisi santrali ile şubelerinin enerjisini yeşil enerji ile üretebilmektedir.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Murat Aslan
Murat Aslan
Big Chefs Mutfak Koordinatörü
Bir Lokma Hayat

Bir Lokma Hayat

19 Aralık 2017

Yemek gibidir hayat!

12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Turizm Gastronomisinde Eğitimin Önemi

İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.

14B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Profesyonel Mutfaklarda Kişisel Gelişimin Önemi

Hayal kurmaktan korkmayın. Çünkü hayal gücü insanın en önemli silahıdır!

12B Görüntüleme