Blog

Turizm Gastronomisinde Eğitimin Önemi

İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.

Turizm Gastronomisinde Eğitimin Önemi
Paylaş
  • 14B
  • 39
  • Kaydet

Son yıllarda mutfağa ilgi duyan ve bu ilgiyi hobinin ötesine taşımak isteyen herkes bu ilgiyi profesyonelleştirmek istiyor ve bunun için ne gerekiyorsa yapıyor.
Lisede başlayan ve üniversitede de devam eden meslek eğitimleri ya da MEB’e bağlı özel kurumlarda profesyonel bir gastronomi eğitiminin ardından otellerde yahut restoranlarda staj yaparak bu sektöre giriş yapılıyor.

5 yıl önce açmış olduğum EKS Mutfak Akademisi’nde verilen Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik, Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimleriyle, kariyer açısından kendini bu sektörde geliştirmek isteyen adaylara bu mesleğe sahip olmaları için özel bir seçenek sunmuş oluyoruz. İstek ve çaba sahibi olan her aday için, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen teknikler iyi bir şef olmanın ilk adımı.

Turizm Gastronomisinde Her Zaman Daha Fazlasını Öğrenmeye Aç Olun

Tabii ki bu kadarı yetmiyor. Mesleki ve sosyal alanda her daim gelişime açık olmak, öğrenmek, denemek ve fazlasını istemek… Hep yeni bir şeyler keşfetmek, sizden önce yapılanlara da bir katkı siz yapmak zorundasınız. Gastronomi adına düzenlenen yarışmaları, etkinlikleri, fuarları takip etmek, seminerlere katılmak; kısacası ülkemizde ve dünyada gastronomi açısından neler olup bitiyor, bunu takip etmelisiniz. Gastronomi alanında kariyer yapmak istiyorsanız; dünya çapında düşünmek her zaman ilerleyici olmanın ön koşulu... Aynı zamanda ömür boyu yaratıcılık yetisinin devrede olması gerekiyor, sadece bir yemeği iyi yapmak yetmiyor.

Günümüzde gastronomi alanında kariyer yapmak maddi açıdan cazip olabilir. Ancak yoğun bir tempoda çalışmanız gerektiğinin bilincinde olmalısınız. Hafta sonu tatili, bayram tatili, yaz tatili, günde sekiz saat çalışma gibi beklentilerinizi bir kenara atacak ve ister istemez özel hayatınızdan da özverilerde bulunacaksınız. Herkes ailesiyle rahat zaman geçirirken, işinize odaklanmak zorunda kalacağınız anlar olacak. Siz “bunu yapmıyorum” deyip, kenara da geçebilirsiniz. Ama bu meslek öyle bir meslek ki sizi manevi olarak da tatmin ediyor, haz veriyor ve bu verdiği hazla birlikte siz mesleğinizde de gelişim gösteriyorsunuz.

Mutfak bir serüvendir, başlangıçtan sona kadar seni uzun bir yolculuk bekliyor ve bu yolculukta seni hedefine ulaştıran adımları atmak sadece senin elinde…

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Murat Aslan
Murat Aslan
Big Chefs Mutfak Koordinatörü
Bir Lokma Hayat

Bir Lokma Hayat

19 Aralık 2017

Yemek gibidir hayat!

12B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Profesyonel Mutfaklarda Kişisel Gelişimin Önemi

Hayal kurmaktan korkmayın. Çünkü hayal gücü insanın en önemli silahıdır!

12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kariyer Seçiminde Kritik Soru: Restoran mı? Otel mi?

Kariyerime nerede devam etmeliyim?

18B Görüntüleme