Blog

Dünyanın En İlginç Meyveleri!

Dünya üzerindeki çoğu ülkede yetişmeyen, muhtemelen daha önce de adını sanını duymadığınız değişik meyveleri sizler için araştırdık.

Dünyanın En İlginç Meyveleri!
Paylaş
  • 24B
  • 44
  • Kaydet

DÜNYA’DAKİ EN İLGİNÇ MEYVELER

Rambutan
Dünya’da yalnızca tropikal iklime sahip bölgelerde yetişiyor. Oldukça tatlı ve lezzetli olan Rambutan, dış kabuğu kızardığında yemeye hazır hale geliyor.


Durian
Dünya’nın en çok kokan meyvesi olarak bilinen Durian, 3 kilograma kadar büyüyebiliyor. Meyvenin dış kabuğundaki boynuzu andıran küçük çıkıntılar ilk bakışta dikkat çekiyor.


Buda'nın Eli Meyvesi
Meyve oldukça asitli bir meyvedir. Portakal ve limon gibi reçeli yapılmaktadır. Rendelenmiş olarak salatalarda kullanılabiliyor. Limon ve portakal kabuğunun kokusuna benzer bir kokusu vardır. Fakat diğer narenciye sınıfındaki meyveler gibi sulu bir meyve değildir. Bu nedenle budanın eli daha çok hoş kokusundan dolayı esanslarda, dondurma ve pastalarda kullanılmaktadır.


Çerimoya
Dünya’nın en lezzetli meyvelerinden bir tanesi olan Çerimoya, 20 cm uzunluğunda, 7-10 cm genişliğinde olabilir. Bu da aslında kocaman bir meyve olduğunu işaret ediyor. İçi beyaz ve etlidir. Anavatanı Güney Amerika'dır fakat Asya'da da oldukça sık bulunur.


Jackfruit
Dünya’nın en büyük meyvesi olarak da bilinen, özellikle Hindistan, Bangladeş, Tayland ve Vietnam'da görülür. Yapılan araştırmalara göre Bangladeş'te 6.000 yıl önce de bu meyve kullanılıyormuş. En bilinen yeme şekli ise kızarmış olarak servis etmekmiş.


Santol
Pamuk meyve ya da ekşi elma olarak da bilinen santol, mangostana benzeyen bir diğer meyvedir. Yine mangostanda olduğu gibi ortadan bıçakla bölünür, ortasında kalan kısımlar çekirdekleridir. İçi kaşıkla sıyrılarak yenir. Malezya, Sri Lanka ve Endonezya'da sıkça rastlanır.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.

26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2013 Yılı Anadolu’nun En İyi Yemekleri

2013, en çok gezdiğim ve en çok yediğim bir yıl olarak kişisel tarihime geçti.

14B Görüntüleme