add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Gelecek Yüzyılın Şefleri Nasıl Olacak? - Özay Akar

Gelecek yüzyılı sizler inşa edeceksiniz!

Gelecek Yüzyılın Şefleri Nasıl Olacak? - Özay Akar
Paylaş

Radisson Blu Hotel Executive Chef'i olan Özay Akar ve Kısık Ateş ekibi olarak Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesine misafir olduk.

''Gelecek Yüzyılın Şefleri'' sizlersiniz diye söze başlayan Akar, çok önemli konuları ele aldı. Peki, nelerden bahsetti?

Gastronomi sektöründe yeni işe başlamış gençlerin yaşadığı kuşak çatışmaları, gastronominin tarihi, dünya gastronomisinin çok hızlı ilerlemesiyle gelecek yüzyıl şeflerinin birçok konuda daha şanlı olabileceğini vurgulamadan geçmedi.

Ayrıca teknolojinin katkılarını örneğin, mutfak sistemi ve mutfakta kullanılan ekipmanların teknolojik olarak gelişiminden ve aslında şanslı olunduğundan söz etti. Bunun dışında mutfak disiplininin ve öneminin nedenleri de ele alarak geçmiş ve geleceği karşılaştırdı. Öğrencilerin güzel soruları karşısında mutlu olan Özay Akar, daha birçok konuyu ele alarak verimli bir seminere daha imzasını attı!

Özellikle gastronomi sektörüne gönül veren ve verecek olan genç arkadaşların Kısık Ateş YouTube kanalımıza abone olarak tamamını izlemelerini öneriyoruz!

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Turizm Gastronomisinde Eğitimin Önemi

İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.

Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Profesyonel Mutfaklarda Kişisel Gelişimin Önemi

Hayal kurmaktan korkmayın. Çünkü hayal gücü insanın en önemli silahıdır!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kariyer Seçiminde Kritik Soru: Restoran mı? Otel mi?

Kariyerime nerede devam etmeliyim?