Kısık Ateş
Blog

İşin Ustasından Boyozun Hikayesi

Boyozun tarihi ve kültürel önemi, onu sadece bir yiyecek olmanın ötesine taşır. Bu eşsiz tat, dostluk ve paylaşımın sembolüdür. Peki, boyozun tarifindeki en önemli sır nedir? Nasıl olur da her lokmada İzmir’in sıcaklığını hissedersiniz? İşte detaylar…

İşin Ustasından Boyozun Hikayesi
Paylaş
  • 12B
  • 65
  • Kaydet

Tam 41 yıllık bir geçmiş...

Musevi ustaların yanında çıraklıkla bu işe başlayan İrfan Bey, rahmetli babasından geçen yetenekle geleneğe dönüşen bu lezzeti, İzmir'de bir marka haline getirmeyi başarmış bir isimdir.

Yıllar önce İzmir ilinde sadece İkiçeşmelik ve Agora’da bilinen boyoz, Alsancak Dostlar Fırını’nın kuruluşuyla ve İrfan Akar’ın başarısıyla tüm İzmirlilere benimsetilmiş gerçek bir lezzettir.

İrfan Akar işine öylesine bağlı ki, babasının emaneti özel boyoz tarifine sahip çıkarak, yeni çeşitleriyle bırakın İzmir’i dünyaya açılmaya devam ediyor…

Şimdilerde İzmir Yelki’de bulunan boyoz tesisinde, İzmirli’nin ağız tadı yerinde olması adına üretilen boyozlara her geçen gün yenisi ekleniyor ve 40’ın üzerinde çeşide yer veriliyor. Bu başarı öyküsünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Geleneksel boyoz lezzetini yakından tanımanızı ve çıtır çıtır boyozlarından tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!

https://www.kisikates.com.tr/lezzet-avcilari/alsancak-dostlar-firini-izmir-578

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sezar Salatasının Hikayesini Biliyor Musunuz?

Kökleri Roma’ya mı yoksa başka bir yere mi dayanıyor? Sezar salatasının tarihi ve ortaya çıkış hikayesi için hemen tıklayın!

21B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaçın Tarihçesi

Güllaç denince akla Ramazan, Ramazan denince güllaç gelmektedir. Güllaç kaçıncı yüzyıla ait bir tatlıdır? Eskiden nasıl yapılırmış? İşte tüm detaylarıyla güllaçın tarihi...

49B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kültürel Mirasımız Olan Tarhanayı Ne Kadar Tanıyoruz?

Gastronomik değere sahip olan tarhananın coğrafi işaretlemedeki yeri ve önemi nedir? Tarhana genellikle ne zaman yapılır ve nasıl kurutulur? Tarhana çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylar…

161B Görüntüleme