Blog

İşin Ustasından Boyozun Hikayesi

Geleneksel boyoz lezzetini yakından tanıyın!

İşin Ustasından Boyozun Hikayesi
Paylaş

Tam 41 yıllık bir geçmiş...

Musevi ustaların yanında çıraklıkla bu işe başlayan İrfan Bey, rahmetli babasından geçen yetenekle geleneğe dönüşen bu lezzeti, İzmir'de bir marka haline getirmeyi başarmış bir isimdir.

Yıllar önce İzmir ilinde sadece İkiçeşmelik ve Agora’da bilinen boyoz, Alsancak Dostlar Fırını’nın kuruluşuyla ve İrfan Akar’ın başarısıyla tüm İzmirlilere benimsetilmiş gerçek bir lezzettir.

İrfan Akar işine öylesine bağlı ki, babasının emaneti özel boyoz tarifine sahip çıkarak, yeni çeşitleriyle bırakın İzmir’i dünyaya açılmaya devam ediyor…

Şimdilerde İzmir Yelki’de bulunan boyoz tesisinde, İzmirli’nin ağız tadı yerinde olması adına üretilen boyozlara her geçen gün yenisi ekleniyor ve 40’ın üzerinde çeşide yer veriliyor. Bu başarı öyküsünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Geleneksel boyoz lezzetini yakından tanımanızı ve çıtır çıtır boyozlarından tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!

https://www.kisikates.com.tr/lezzet-avcilari/alsancak-dostlar-firini-izmir-578

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika’ya Giriş - Yahut Zanzibar

Bir Afrikalı’nın altınlarını çalabilirsin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini alamazsın!

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.