Blog

İşin Ustasından Boyozun Hikayesi

Geleneksel boyoz lezzetini yakından tanıyın!

İşin Ustasından Boyozun Hikayesi
Paylaş
  • 10B
  • 64
  • Kaydet

Tam 41 yıllık bir geçmiş...

Musevi ustaların yanında çıraklıkla bu işe başlayan İrfan Bey, rahmetli babasından geçen yetenekle geleneğe dönüşen bu lezzeti, İzmir'de bir marka haline getirmeyi başarmış bir isimdir.

Yıllar önce İzmir ilinde sadece İkiçeşmelik ve Agora’da bilinen boyoz, Alsancak Dostlar Fırını’nın kuruluşuyla ve İrfan Akar’ın başarısıyla tüm İzmirlilere benimsetilmiş gerçek bir lezzettir.

İrfan Akar işine öylesine bağlı ki, babasının emaneti özel boyoz tarifine sahip çıkarak, yeni çeşitleriyle bırakın İzmir’i dünyaya açılmaya devam ediyor…

Şimdilerde İzmir Yelki’de bulunan boyoz tesisinde, İzmirli’nin ağız tadı yerinde olması adına üretilen boyozlara her geçen gün yenisi ekleniyor ve 40’ın üzerinde çeşide yer veriliyor. Bu başarı öyküsünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Geleneksel boyoz lezzetini yakından tanımanızı ve çıtır çıtır boyozlarından tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!

https://www.kisikates.com.tr/lezzet-avcilari/alsancak-dostlar-firini-izmir-578

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

17B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

21B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme