Geleneksel boyoz lezzetini yakından tanıyın!
24.03.2020Tam 41 yıllık bir geçmiş...
Musevi ustaların yanında çıraklıkla bu işe başlayan İrfan Bey, rahmetli babasından geçen yetenekle geleneğe dönüşen bu lezzeti, İzmir'de bir marka haline getirmeyi başarmış bir isimdir.
Yıllar önce İzmir ilinde sadece İkiçeşmelik ve Agora’da bilinen boyoz, Alsancak Dostlar Fırını’nın kuruluşuyla ve İrfan Akar’ın başarısıyla tüm İzmirlilere benimsetilmiş gerçek bir lezzettir.
İrfan Akar işine öylesine bağlı ki, babasının emaneti özel boyoz tarifine sahip çıkarak, yeni çeşitleriyle bırakın İzmir’i dünyaya açılmaya devam ediyor…
Şimdilerde İzmir Yelki’de bulunan boyoz tesisinde, İzmirli’nin ağız tadı yerinde olması adına üretilen boyozlara her geçen gün yenisi ekleniyor ve 40’ın üzerinde çeşide yer veriliyor. Bu başarı öyküsünü sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.
Geleneksel boyoz lezzetini yakından tanımanızı ve çıtır çıtır boyozlarından tatmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz!
https://www.kisikates.com.tr/lezzet-avcilari/alsancak-dostlar-firini-izmir-578
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Göbeklitepe’nin hikayesi.
Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...