Blog

Lezzete Doyacağınız En İyi 10 Gastronomi Filmi!

İzlerken çok keyif alacağınızı düşündüğümüz harika film önerileri ile karşınızdayız... 😉

Lezzete Doyacağınız En İyi 10 Gastronomi Filmi!
Paylaş
  • 102B
  • 130
  • Kaydet

1. Ratatouille

ABD’de 29 Haziran 2007 tarihinde gösterime giren Ratatouille filmi en iyi Animasyon dalında Oscar Ödülü ve ayrıca BAFTA Ödülü kazandı. Filmin adı bir Fransız yemeği olan Ratatouille’den gelmektedir.

Disney Pixar ortaklığında beyaz perdeye yansımış bu sempatik ve eğlence dolu animasyona bir şans vermenizi öneriyoruz! İyi seyirler…

2. Comme un Chef

Jacky Bonnot genç ve yetenekli bir aşçıdır. Yeteneğinin ve yaratıcılığının gerektirdiği yerlerde değil, para kazanmak için küçük yerlerde çalışmaktadır. Yıldızlı bir şef olan Alexandre La Garde’ın mutfağında işe başlayınca hayatı değişir.

Bu film son dönemlerde yemek ile ilgili filmlerde işlenen geleneksel ve modern mutfak arasındaki çekişmeyi ele alıyor. Seyretmesi keyifli olan bu film için vakit ayırmanızı öneriyoruz.

3. No Reservations

Kariyerinin doruk noktasında olan başarılı Kate, kendi hayatını da aynı disiplinle yönetmektedir. Hayatını tıpkı çalıştığı restoranın mutfağını yönetir gibi yaşamaktadır. Disiplin ve mükemmeliyetçilik başta olmak üzere kuralcı, tatlı sert bir kadındır.

Ama bir gün, karşısına çıkan iki kişi ile hayatı değişime uğrar. Şimdi bu yeni hayatla mücadele söz konusudur ve hiçbir şeyin kurallar içinde kalması pek olası görünmemektedir…

4. Burnt

Paris’te bir restoranda çalışan Şef Adam Jones, kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir.

İki Michelin yıldızlı şef bir noktadan sonra kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir. Bunun için ekibine üstün yetenekli şefleri ve güzel Helene’yi katmak zorundadır...

Onun sadece tek bir amacı vardır ‘3 Michelin yıldızı’ kazanabilmek...

Steven Knight’ın senaryosunu yazdığı John Wells’in ise yönetmenliğini üstlendiği filmin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Bradley Cooper, Sienna Miller, Jamie Dornan, Emma Thompson, Uma Thurman, Daniel Brühl ve Omar Sy gibi isimler yer alıyor.

5. Chocolat

Oldukça kasvetli ve monoton günler geçiren Fransız kasaba halkı, anne kız ortaklığında gerçekleşen çikolata dükkanı girişimi sayesinde, farkında olmadıkları bambaşka bir hayatla tanışırlar.

Başrolünde Johnny Depp’in oynadığı bu film çikolataya karşı bakış açınızı değiştirebilir.

Orijinal adıyla Chocolat filmi, 2000 yılında Lasse Hallström’un yönetmenliğinde Chocolat romanından sinemaya uyarlanmış olup aynı zamanda 5 dalda Oscar adaylığına sahip bir yapıttır.

6. Cloudy with a Chance of Meatballs

Genellikle başarısız olarak kabul edilen genç bilim adamı, gökyüzünden yiyecekleri düşürebilecek bir makine icat eder. Gökyüzünden yiyecek düşürebilen bir makinenin nelere yol açacağını ancak bu animasyonu izleyerek keşfedebilirsiniz. Keyifli seyirler...

7. Julie & Julia

ABD’nin en sevilen kadın oyuncusu olduğu Meryl Streep’in başrolde yer aldığı Julie & Julia filmi iki gerçek hikayeye yaslanıyor. Film, zaman ve mekan olarak ayrı olsa da hayatları iç içe geçen iki kadının, tutku ve cesaretle hiçbir şeyin imkansız olmadığını kanıtlaması üzerine kuruludur.

8. Cooked

Yemek pişirmede meydana gelen dört ‘’dönüşüme’’ odaklanan Michael Pollan, bilim, kültür ve sevdiğimiz tatlar arasındaki bağları ortaya çıkarıyor. Ateş-Su-Hava-Toprak başlıkları altında topladığı 4 konuyu farklı yönleriyle ele alırken pişirme tekniklerinin yemekleri ve dünyamızı nasıl değiştirebildiğini inceliyor.

9. Chef

Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Jon Favreau’nun üstlendiği dramatik komedi filminin kadrosunda Favreau’ya Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Robert Downey Jr., John Leguizamo, Dustin Hoffman ve Oliver Platt gibi yıldız isimler yer alıyor.

10. Charlie and the Chocolate Factory

Genç bir çocuk, dünyanın en sıra dışı ve en görkemli çikolata fabrikasında bir tur kazanır. Bu tur genç çocuğun hayatını tümden değiştirmek üzeredir. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu filmde tatlı krizi geçirmenizi garantiliyoruz. 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

Raşan Deniz
· 21.03.2020

The Hundred-Foot Journey ☺️

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
webomax webomax
· 22.12.2022

the best 10 you are looking forhttps://topten10.net/

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.

26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
2013 Yılı Anadolu’nun En İyi Yemekleri

2013, en çok gezdiğim ve en çok yediğim bir yıl olarak kişisel tarihime geçti.

14B Görüntüleme