Blog

Ramin Nuriyev İle Azerbaycan Mutfağı Üzerine Sohbet

Rotanızı Sultanahmet’te yer alan Ajwa Hotel’e çevirin…

Ramin Nuriyev İle Azerbaycan Mutfağı Üzerine Sohbet
Paylaş
  • 7B
  • 36
  • Kaydet

Ramin Nuriyev'in elinden Azerbaycan mutfağını tatmaya ve sizlere aktarmaya geldik. Size de bu keyifli sohbeti okuyup sonrasında da denemeye gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum! Kardeş ülke Azerbaycan mutfağının gizemli lezzetlerini Ajwa Hotel'in en üst katında yer alan Zeferan Restaurant'ta deneyebilir ve bu lezzetlerin müdavimi olabilirsiniz. Otelin bu görkemli mekanında eşsiz lezzetleri tadarken mekanın manzarasında keyifli sohbetler edebilirsiniz... Marmara denizini izleyebileceğiniz güzel bir mekan. Hava kararmadan mekana gitmenizi ve bu keyifli manzaranın keyfini çıkarmanızı öneririm.

Ajwa Hotel, Azerbaycan'lı bir işadamı tarafından hayata geçirilmiş bir yatırım. Hatta 2019 yılında Kapadokya Göreme'de ikincisinin açılması planlanıyor. Heyecan ile yeni projenin açılışını bekliyoruz... Ajwa Hotel'de lobide en çok dikkat çeken sedef kakma vitirinleri, oyma koltukları, sehpaları ve duvardaki tabloları... Özellikle tablolar mükemmel işçilik. Suit odasında yer alan hamam ve ihtişamlı dekoru ile özel misafirleri için hazırlanmış şık odaları...

Zeferan Restoran, adını Safran bitkisinden alıyor. Bu başarılı yemeklerin yer aldığı bu restoranın genç, yetenekli, güler yüzlü ve başarılı şefi Ramin Nuriyev Azerbaycan yemeklerini ve kültürünü bizlere anlattı ve tattırdı. En önemlisi de bizim için tarifleri paylaştı. En yakın zamanda Kısık Ateş sayfamızdan yayınlanacaktır, takipte kalın!

Ramin Şef, mesleki kariyerinde çok çeşitli dünya mutfaklarında çalışmış. Buna rağmen kültürüne olan bağlılığını da Türkiye'de ifade eden yetenekli bir şef. En önemlisi, şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; kalbi güzel ve çok güler yüzlü. Misafir olarak gittiğinizde sizler de göreceksiniz, masaları tek tek dolaşarak yemekler üzerine sohbet etmeyi ihmal etmiyor. Hatta bundan büyük bir keyif alıyor.

Farklı bir ülkede Azerbaycan mutfağını anlatmak nasıl?

Ramin Şef: Misafirlerimizin birçoğu kendi çocukluğunda veya ülkesinde tattıkları lezzetleri burada yemek istiyorlar. Ya da farklı lezzetler deneyimlemek için geliyorlar. Bu nedenle de ülkemizde yapıldığı gibi misafirlerimize lezzetlerimizi sunmak için menülerimizde yer alan çoğu malzememizi Azerbaycan'dan getiriyoruz. Misafirlerine sundukları yemeklerin tabaklarını Sovyetler Birliği ülkelerinden toparlayarak restoranda en iyi şekilde sunuyorlar. Et yemekleri, Şah pilavı, Kutab, Düşbere çorbası öne çıkanlarından. Feyhua şerbeti, Gandab şerbeti, Khoshab şerbeti Azerbaycan'da yetişen meyvelerden yapılan çok özel şerbetler... Tıpkı bizde olduğu gibi hamur işlerine de çok düşkünler... Gürze mantı da hem göze hem de damağa hitap ediyor.

Dikkat çekici bir diğer nokta da, çayla birlikte sofraya reçel çeşitlerinin gelmesi. Şeker yerine reçel tüketmeleri kültürün diğer farklılıklarından. Tatlılarda ise favorim, kakule baharatı ile yapılan baklavayı mutlaka denemelisiniz... Feyhoalı tatlısı, Irevan ketesi, Karabağ ketesi, Şekerbura, Badembura, Şeki baklavası gibi Azerbaycan mutfağına ait pek çok lezzeti bulabileceğiniz Türkiye’deki tek noktadır. Ramin Nuriyev'e bu güzel mutfağı bizlerle tanıştırdığı için teşekkür ediyoruz. Ağız tadınız hiç eksilmesin…

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

17B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

21B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme