add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Blog

Restoranlarda ‘’Snack’’ Kavramı

İnce eleyip sık dokuyoruz…

Restoranlarda ‘’Snack’’ Kavramı
Paylaş

Selamlar herkese,

Bugün sizlere genellikle fine dining restoranlar da servis edilen ‘’snack’’ leri biraz anlatmak istiyorum. Yazının sonuna doğru 1-2 örnekle de pekiştireceğim.

Şimdi misafir olarak çok lüks bir restorana geldiniz, masanıza oturdunuz ve menüye bakıyorsunuz… Tadım menüsünü tercih ettiniz ve tabii ki fiyat bayağı yüksek!

Şu ana kadar hep misafir olarak baktık, peki o restoranın şefi olsanız neler sunardınız?

İlk olarak dediğim gibi bu tarz restoranlarda gelen misafirlere ‘’snack’’ dediğimiz ön aperatif atıştırmalıklar servis edilir. Aslında biz buna misafir için ve şef için ilk görüşme diyebiliriz. İşte burada çok seçici ve gerçekten de tek atımlık olmasına rağmen çok leziz ürünler servis etmeniz gerekiyor.

Genellikle konsepte göre bunlar değişmektedir. Bana sorarsanız kebapçıya gittiğinizde önden gelen acılı ezme, tereyağı ve bazlama ekmekte bir snack’tir….

Dediğim gibi sık eleyip çok düşünmek gerekiyor. Genellikle ortalama fine dining restoranlarda 5-6 çeşit snack servis edilir. Ve bunların sunumu oldukça şık aynı zamanda çok lezzetli olur. Sizin için 1-2 adet görsel ile daha önce servis ettiğim snack’leri paylaşacağım.

Teknik olarak baktığımızda;

1. Compress Yedikule Marul

Compress dediğimiz vakum makinasında kullanacağınız malzemeyi likit bir sıvıyla örneğin vinegrette ile compress yapmanız demektir. (Vakum basıncından yararlanıp sıvıyı ürünün her tarafına yedirmek.)

2. Halep Lahmacunu

Steak tartar gibi marine edilmiş bir bonfile, acı baharatlar ve kıtır lavaş ile servis edilir.

Kafanızda canlanmıştır umarım.

Dediğim gibi snack oldukça önemlidir. Bizler için misafir ile ilk karşılaşmamız, ilk tepkiler çok önemli olmakla beraber değerlidir de!

Bu yüzden ince eleyip sık dokuyoruz…

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can YurttaşAlancha Restaurant-Head Chef

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
5 TL’nin Altında Yiyebileceğiniz En İyi 5 Yemek

Sürekli yemek yemek için seyahat ediyorum hem de hiç durmadan…

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika’ya Giriş - Yahut Zanzibar

Bir Afrikalı’nın altınlarını çalabilirsin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini alamazsın!

Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Anadolu’nun En İyi Lokantaları

Hafızalarınıza yer edecek önemli lokantalar.