Blog

Sıcak Ramazan Serin Sahur

Sıcak yaz günlerinde tüketilmesi gereken sağlıklı ve serinletici içecekler imdadımıza yetişiyor.

Sıcak Ramazan Serin Sahur
Paylaş
  • 8B
  • 45
  • Kaydet

Ramazan artık yılın en sıcak günlerine geliyor. Sofralarımızda ise geçmiş ramazan sofralarının aksine daha sebzeli, daha az etli ve daha hafif yemeklerin yeri artıyor. Sıcak ve ağır yemekler vücudumuzu sandığımızdan daha çok zorluyor. Hal böyle olunca da bu sıcak yaz günlerinde yenebilecek serin yemekler ve içecekler imdadımıza yetişiyor.

Her mevsimin başka başka yemeklerinin olduğu büyük Türk mutfak kültürümüzde yaz için de tarifler oldukça fazla. Bol malzemeli, salçalı, baharatlı kış yemeklerinin yerine daha az malzemeli, soğuk ve serinletici tarifler mutfakta kendini daha da gösteriyor. Böylece yemeği yapanın mutfakta geçirdiği süre de kışa göre azalıyor.

Bu yemekler arasında soğuk çorbalar, hepimizin en çok bildiği yazlık ve serinletici yemekler arasında başı çekiyor. Bu çorbaların yanı sıra büyük Türk mutfağında birbirinden farklı ve lezzetli birçok yemek daha bulunuyor.

Türk mutfak kültüründe önemli bir yeri olan bu serinletici yemeklerin ve içeceklerin özellikle bu sıcak ramazan günlerinde sahurda tüketilmesi, rahat bir ramazan ayı geçirebilmemiz ve sağlığımız için çok çok önemli…

Şimdi dilerseniz bu ''serin sahur'' tariflerine Ramazan ayı boyunca yayınlanan Kısık Ateş Web sayfasında birlikte göz atalım. 

Her tür tarife ulaşabileceğiniz bir site olan Kısık Ateş'i yakından takip etmenizi öneririm. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun...

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar (2)

Belinay nur DİZDAR
· 26.03.2021

Çok güzel sağolun hemen deniyicem iyi akşamlar

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 27.03.2021

👍✋😊

Benzer Yazılar

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mutfağın Doğuşu: Göbeklitepe

Göbeklitepe’nin hikayesi.

17B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

21B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme