add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Elif Çıtak
Elif Çıtak
Yaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
Uzmana Sor

Soru Sormak İçin Üye Olmalısın

Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.

21 Nisan 2019

Kadayıfla yapılan tatlı tarifi atarmısınız?Birde gerek tat gerekse görüntü açısından güzel olması gerekiyor.şimdiden teşekkür ederim

Selam, Kadayıf Dolması: 26 adet, 400 gr yaş kadayıf, 1 bardak iri kıyılmış ceviz, 4 yumrta, 1 lt. ayçiçek yağı, Şerbet için, 2,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2-3 damla limon suyu. Süsleme için: Antep fıstığıYapılışı: Şerbeti için: Soğuk su ve şekeri tencereye ekleyin ve limonu sıkın. Ocakya kaynatın. Tezgahın üzerine kadayıfı sayfa şeklinde açın. İçerisine ceviz yerleştirin ve yaprak sarma gibi sarın. Yumurtaları çırpın. Sardığınız kadayıfları karışıma batırıp çıkarın. Yağı kızdırın ve sardığınız kadayıfları kızartın. Şerbetin içerisine atın.Not: Kadayıf sıkı sarılmaz, içi çiğ kalmaması için gevşek sarın. Yumurtasını içine iyice sızacak şekilde bolca sürmeyin sadece yüzünde bir tabaka oluşturması yeterli. Yağı iyice kızdırdıktan sonra altını çok açmayın. Çünkü hızlı pişerse içi yine çiğ kalır. Şerbet soğuk olsun, kızarttıktan hemen sonra sardığınız kadayıfı şerbetin içine atın ve şerbeti birazcık kalın olsun. Eline sağlık.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
09 Mayıs 2019

Merhabalar. Kolay gelsin. Üniversitede aşçılık bölümü okuyorum. Önerebileceğiniz kesinlikle okumalısın dediğiniz kitap yahut kitaplar var mı ?

Selam Ömer,illa şu kitap şu yazar diyemem kendime ait kütüphanemde 850 kitap yer alıyor. Kısacası her kitaptan ne kadar yararlandığın önemli... İsim vermek yerine hangi alanları incelemeni önermek daha doğru olacağı düşüncesindeyim. Çünkü her kitabı maddi olarak satın alamayabilirsin ama en azından kitap evlerinde, kütüphanelerde tüm kitaplara göz atmanı önerim. Her kitaptan elde edeceğin ip uçları senin mesleki kariyerine faydası olacaktır. Bunun yanı sıra sağlık bölümünde de beslenme üzerine kitapları takip edebilirsin. Sadece yemek yapmak ve vücut da etkisi dışında yemek kültürünü takip edebilmek adına yemek tarihi üzerine yazılmış kitapları da edinebilirsin. Ağız tadın hiç eksilmesin... Sevgiler.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi
02 Nisan 2019

MerhabalarBen ali deniz kendimden biraz bahsedecek olursam yiyecek icecek hizmetleri mutfak bolumu mezunu olup 2010 yilindan bu yana mutfak sektorunde bir cok bransta calistim.ve 2 yillik bir italya deneyimi ile birlikte cok mukemmel olmasada italyan ilini ve mutfagini ogrenmeye basladim ve hala bu alanda kendimi gelistirmek istiyorum. Suan da askeriyede bu meslege devam etmekteyim. Lakin aklima hep takilan su oldu; yillardir mutfak alaninda calismaktayim yeri geliyor 18 saat durmadan bicagi birakmadan calisiyorum lakin daha iyi bir konuma daha iyi bir mutfak bilgisine sahip olmanin mutfakta emin adimlarla ilerliyerek yukselmenin sirlari nelerdir?

Selam Ali, öncelikle vizyonu ve misyonunu belirlemelisin. Hedef belli olduğu zaman bu yolda ilerlemek daha kolay olur. Piramit gibi düşünürsen mesleki hedefini en uca ulaşmak için basamakları tek tek sağlam örmelisin. Bu nedenle çalışma saatleri kadar kendine, mesleki kariyerine donanımlar eklemelisin böylelikle istediğin başarıyı elde edeceksin. Ağız tadın hiç eksilmesin... Sevgiler,

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama-Eğitim Şefi