Şefim merhaba bana güzel bir su böreği tarifi laızm yardımcı olur musunuz
Merhaba Enes,Listeme ekledim, en kısa süre de Kısık Ateş'tepaylaşacağım.Sevgiler,
Şefim merhaba.Ben 36 yaşındayım ve 1 yıldır bu sektörün içindeyim. Birçok iş yaptım ve sonunda kendi bulduğum yetişeceğime inandığım bir sektörün içindeyim. Şuan butik bir ev yemekleri restoranında çalışıyorum, fakat benim gözüm yükseklerde. Yaşımın geçtiğinden dolayı daha ne kadar yol alabilirim bilmiyorum. Bana zirve için izleyeceğim yolu gösterebilirmisiniz.Ne yapmam gerek. Kendimi hali hazırsa çalışıyoken nasıl geliştirebilirim. Kurs düşündüm ama maddi imkanlar ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı elvermiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden tşk ederim.Saygılar...
Merhaba Fikret,Gözüm zirvede ne demek? hedeflediğin nokta neresi? Otel mi?rest? işin eğitim bölümümü? kendi işletmeni mi açmak? gibi daha bir çok seçenek var? Eğer bu soruyu bilsem bir nebze yardımcı olma olasasılığım var.
Merhabalar şefim. Ben Necmettin Erbakan Üniversitesinde Gastronomi birinci sınıfım bizim üniye gelmiştiniz sizi cok sevdik ve hala cok seviyoruz size sormak istediğim şu ki bizim bölümün devlet değilde özle üniversitede okunacak bölüm diyorlar sizce bu ne kadar doğru. Bazılarımızın imkanı el vermiyor ama bu mesleği de canı gönülden seviyoruz.❤
Merhaba Büşra'cım,Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için Sizler ile bir araya gelmek beni de son derece mutlu ediyor. Mesleği canı gönülden sevmek o kadar önemli ki... Evet her meslekte olduğu gibi imkanlar her zaman önemli çünkü imkan demek daha fazla fırsat için kişinin kendisine yatırım yapabilmesi için olanak demek... Ama şartlar ne olursa olsun fırsatları kovalayıp, yakalamakta bir o kadar önemli...
Lise son öğrencisiyim ve gastronomi bölümünü gönülden istiyorum fakat hangi üniversiteler daha iyi eğitim veriyor hangi üniversitenin altyapısı daha iyi bilmiyorum internetten araştırdığımda da net bilgilere ulaşamıyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen:))) özel ve devlet olarak söylerseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler
Merhaba Mihriban,Öncelikle üniversite seçimi konusundamaddi olarak olanaklarınıza göre seçiminiz ayrışacaktır. Özel veya devlet üniversitesi seçiminden sonra bakman gereken üç önemli konu mevcut. Birincisi; akademik kadrosu ve ders içerikleri /çeşitlilik.İkincisi;mezun olan öğrencilerinin mesleki kariyerlerinde nerede olduklarıdır.Üçüncüsü; Bu araştırma sonucunda üniversitenin mutfaklarını ziyaret edebilirsin. Bu noktada dikkat etmen gereken ise kaç kişiye uygulama eğitimi veriliyor? Aşçılık ve pastacılık olarak uygulama mutfağı var mı? Gruplarınız kaç öğrenciden oluşuyor? Yeterli sayıda ekipman var mı? Malzemeleri ne şekilde veneler temin ediliyor?şeklinde araştırmanı yapabilirsin.
Ben bir şef adayıyım. İzmir ekonomi üniverstesinde gastronomi okuyorum. Mutfağı tanımak için şu anda izmir swiss otelin mutfağında arada çalışıyorum, ancak bazı endişelerim var herkesin alaylı olması ve mezun olduğum zaman bu iş için yaşımın geçmesi gibi sorunlarla karşılaşabilceğimi duydum, kendimi geliştirmek ve sizler gibi işimde başarılı olmayı çok istiyorum. Kendimi geliştirmek için neler yapmam lazım
Merhaba, kalbini dinle o zaman tüm soruların beyninle bütünleşecek ve seni yönlendirecek. Herkesin seninle ilgili düşünceleri olacaktır bazen yapıcı olurken bazen yıkıcı da olabilir, önemli olan sana uygun olanı bulmak. “Hiçbir şey için geç değildir, zamanın sınırı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bunun bir kuralı yoktur. En iyisini ya da en kötüsünü yapabilirsin.” Robin Sharma, bu cümle her zaman hoşuma gitmiştir. Sana tavsiyem yaşa asla takılma. Hayatınla ilgili alacağın her konuda endişelerinin olması normal ama cesarette bir o kadar önemli. Bu meslek uzun soluklu bir eğitim gerektirmektedir. Sektörün kalbinde yer alabilmek için dinamik olman gerekir. Gerek meslekteki yenileri takip etme, gerek yeni trendleri oluşturma veya var olanı kendi mutfağına uyarlamak adına. Lisans programın bittiğinde yenilikler katman gerekmektedir. Sonuç olarak eğitim seviyeni artırdıkça mesleğine yatırım yapmış olacaksın.
Hayatınızda hiç pes ettiniz mi elinizden bıçağı bırakıp devam etmek istemiyorum dediniz mi?
Merhaba Hatice, etten kemikten yaratılmış biri olarak 13 yıllık meslek hayatımda tabii ki oldu. Youtube Kısık Ateş Tv'de yer alan Arel üniversitesi seminer videomuzda uzun uzun anlatıyorum oradan izleyebilirsin.Sevgiler,
Kullandığı bıçagın markasını öğrene bilir miyim ? Elif hanım
Merhaba Sümeyye, 3 bıçak setim var, her biri farklı markadır. İlki Dünya'nın en iyi bıçak markası olarak kabul edilen Japon(Yoshikin)Global markasıdır. Avrupa bıçaklarına kıyasla Global bıçaklar oldukça sert bir çelikten yapılır. Ek olarak, bıçakların kesici kenarı, kenarını daha uzun süre tutan, daha doğru çalışmana izin veren ve daha keskin bir bıçak üreten 15 derecelik dik açı ile öğütülür. Dikkat edilmesi gereken; bileme çeliği yerine bileme taşları veya seramik bileme taşı ile bilenmesidir. 2. setim: Wüsthof olmazsa olmazlarım arasındadır. Bu setin içinde en sevdiğim Wüsthof Classic 7 Santoku bıçağıdır. Sebze-meyve soyacağı ve rendesi çok kalitelidir. 3. setim ise tamamen pastacılık üzerine, Türk malı olan Pirge markasına aittir. Setin içerisinde pasta testeresinden, bıçağına, parizyen kaşığından, sıvama paletine kadar hepsi yer almaktadır. Bıçağın senin eline uyum sağlaması en önemli kısımdır tıpkı orkestra şefinin elinde ki baget gibi naif ve zarif şekilde uyum içinde olmaktır.
Şef siz suan hangi yerde çalışıyorsunuz
Merhaba Sevgi, şuan Yaşar Holding çatısı altında YBP-Yaşar Birleşik Pazarlama şirketinde (Pınar markası) Ürün geliştirme ve Eğitmen Şef olarak görevime devam ediyorum. ÜniGastro projem kapsamında da üniversitelerde Pınar ile marka dersleri veriyorum. Daha fazla detay öğrenmek istersen Kısık Ateş’in sayfasından hakkımda bölümünde tüm detaylı öz geçmişimi bulabilirsin.
Merhaba.Ben yarışmaya katılacağımda menüyü kendim planlıcam bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz Elif hanım ?
Merhaba Şule’cim, dünyanın uğraştığı kovid-19 nedeni ile bu dönem ki tüm etkinlikler iptal oldu. Seninde yarışman iptal olmuştur. Bir başka organizasyonda yardımcı olmak dileğiyle, sevgiler