add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Elif Çıtak
Elif Çıtak
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Uzmana Sor

Soru Sormak İçin Üye Olmalısın

Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.

15 Nisan 2020

Şefim merhaba bana güzel bir su böreği tarifi laızm yardımcı olur musunuz

Merhaba Enes,Listeme ekledim, en kısa süre de Kısık Ateş'tepaylaşacağım.Sevgiler,

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
14 Nisan 2020

Şefim merhaba.Ben 36 yaşındayım ve 1 yıldır bu sektörün içindeyim. Birçok iş yaptım ve sonunda kendi bulduğum yetişeceğime inandığım bir sektörün içindeyim. Şuan butik bir ev yemekleri restoranında çalışıyorum, fakat benim gözüm yükseklerde. Yaşımın geçtiğinden dolayı daha ne kadar yol alabilirim bilmiyorum. Bana zirve için izleyeceğim yolu gösterebilirmisiniz.Ne yapmam gerek. Kendimi hali hazırsa çalışıyoken nasıl geliştirebilirim. Kurs düşündüm ama maddi imkanlar ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı elvermiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden tşk ederim.Saygılar...

Merhaba Fikret,Gözüm zirvede ne demek? hedeflediğin nokta neresi? Otel mi?rest? işin eğitim bölümümü? kendi işletmeni mi açmak? gibi daha bir çok seçenek var? Eğer bu soruyu bilsem bir nebze yardımcı olma olasasılığım var.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
07 Nisan 2020

Merhabalar şefim. Ben Necmettin Erbakan Üniversitesinde Gastronomi birinci sınıfım bizim üniye gelmiştiniz sizi cok sevdik ve hala cok seviyoruz size sormak istediğim şu ki bizim bölümün devlet değilde özle üniversitede okunacak bölüm diyorlar sizce bu ne kadar doğru. Bazılarımızın imkanı el vermiyor ama bu mesleği de canı gönülden seviyoruz.❤

Merhaba Büşra'cım,Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için Sizler ile bir araya gelmek beni de son derece mutlu ediyor. Mesleği canı gönülden sevmek o kadar önemli ki... Evet her meslekte olduğu gibi imkanlar her zaman önemli çünkü imkan demek daha fazla fırsat için kişinin kendisine yatırım yapabilmesi için olanak demek... Ama şartlar ne olursa olsun fırsatları kovalayıp, yakalamakta bir o kadar önemli...

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
10 Nisan 2020

Lise son öğrencisiyim ve gastronomi bölümünü gönülden istiyorum fakat hangi üniversiteler daha iyi eğitim veriyor hangi üniversitenin altyapısı daha iyi bilmiyorum internetten araştırdığımda da net bilgilere ulaşamıyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen:))) özel ve devlet olarak söylerseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler

Merhaba Mihriban,Öncelikle üniversite seçimi konusundamaddi olarak olanaklarınıza göre seçiminiz ayrışacaktır. Özel veya devlet üniversitesi seçiminden sonra bakman gereken üç önemli konu mevcut. Birincisi; akademik kadrosu ve ders içerikleri /çeşitlilik.İkincisi;mezun olan öğrencilerinin mesleki kariyerlerinde nerede olduklarıdır.Üçüncüsü; Bu araştırma sonucunda üniversitenin mutfaklarını ziyaret edebilirsin. Bu noktada dikkat etmen gereken ise kaç kişiye uygulama eğitimi veriliyor? Aşçılık ve pastacılık olarak uygulama mutfağı var mı? Gruplarınız kaç öğrenciden oluşuyor? Yeterli sayıda ekipman var mı? Malzemeleri ne şekilde veneler temin ediliyor?şeklinde araştırmanı yapabilirsin.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
20 Ocak 2020

Ben bir şef adayıyım. İzmir ekonomi üniverstesinde gastronomi okuyorum. Mutfağı tanımak için şu anda izmir swiss otelin mutfağında arada çalışıyorum, ancak bazı endişelerim var herkesin alaylı olması ve mezun olduğum zaman bu iş için yaşımın geçmesi gibi sorunlarla karşılaşabilceğimi duydum, kendimi geliştirmek ve sizler gibi işimde başarılı olmayı çok istiyorum. Kendimi geliştirmek için neler yapmam lazım

Merhaba, kalbini dinle o zaman tüm soruların beyninle bütünleşecek ve seni yönlendirecek. Herkesin seninle ilgili düşünceleri olacaktır bazen yapıcı olurken bazen yıkıcı da olabilir, önemli olan sana uygun olanı bulmak. “Hiçbir şey için geç değildir, zamanın sınırı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bunun bir kuralı yoktur. En iyisini ya da en kötüsünü yapabilirsin.” Robin Sharma, bu cümle her zaman hoşuma gitmiştir. Sana tavsiyem yaşa asla takılma. Hayatınla ilgili alacağın her konuda endişelerinin olması normal ama cesarette bir o kadar önemli. Bu meslek uzun soluklu bir eğitim gerektirmektedir. Sektörün kalbinde yer alabilmek için dinamik olman gerekir. Gerek meslekteki yenileri takip etme, gerek yeni trendleri oluşturma veya var olanı kendi mutfağına uyarlamak adına. Lisans programın bittiğinde yenilikler katman gerekmektedir. Sonuç olarak eğitim seviyeni artırdıkça mesleğine yatırım yapmış olacaksın.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
22 Ocak 2020

Hayatınızda hiç pes ettiniz mi elinizden bıçağı bırakıp devam etmek istemiyorum dediniz mi?

Merhaba Hatice, etten kemikten yaratılmış biri olarak 13 yıllık meslek hayatımda tabii ki oldu. Youtube Kısık Ateş Tv'de yer alan Arel üniversitesi seminer videomuzda uzun uzun anlatıyorum oradan izleyebilirsin.Sevgiler,

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
27 Mart 2020

Kullandığı bıçagın markasını öğrene bilir miyim ? Elif hanım

Merhaba Sümeyye, 3 bıçak setim var, her biri farklı markadır. İlki Dünya'nın en iyi bıçak markası olarak kabul edilen Japon(Yoshikin)Global markasıdır. Avrupa bıçaklarına kıyasla Global bıçaklar oldukça sert bir çelikten yapılır. Ek olarak, bıçakların kesici kenarı, kenarını daha uzun süre tutan, daha doğru çalışmana izin veren ve daha keskin bir bıçak üreten 15 derecelik dik açı ile öğütülür. Dikkat edilmesi gereken; bileme çeliği yerine bileme taşları veya seramik bileme taşı ile bilenmesidir. 2. setim: Wüsthof olmazsa olmazlarım arasındadır. Bu setin içinde en sevdiğim Wüsthof Classic 7 Santoku bıçağıdır. Sebze-meyve soyacağı ve rendesi çok kalitelidir. 3. setim ise tamamen pastacılık üzerine, Türk malı olan Pirge markasına aittir. Setin içerisinde pasta testeresinden, bıçağına, parizyen kaşığından, sıvama paletine kadar hepsi yer almaktadır. Bıçağın senin eline uyum sağlaması en önemli kısımdır tıpkı orkestra şefinin elinde ki baget gibi naif ve zarif şekilde uyum içinde olmaktır.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
26 Ocak 2020

Şef siz suan hangi yerde çalışıyorsunuz

Merhaba Sevgi, şuan Yaşar Holding çatısı altında YBP-Yaşar Birleşik Pazarlama şirketinde (Pınar markası) Ürün geliştirme ve Eğitmen Şef olarak görevime devam ediyorum. ÜniGastro projem kapsamında da üniversitelerde Pınar ile marka dersleri veriyorum. Daha fazla detay öğrenmek istersen Kısık Ateş’in sayfasından hakkımda bölümünde tüm detaylı öz geçmişimi bulabilirsin.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
04 Şubat 2020

Merhaba.Ben yarışmaya katılacağımda menüyü kendim planlıcam bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz Elif hanım ?

Merhaba Şule’cim, dünyanın uğraştığı kovid-19 nedeni ile bu dönem ki tüm etkinlikler iptal oldu. Seninde yarışman iptal olmuştur. Bir başka organizasyonda yardımcı olmak dileğiyle, sevgiler

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
17 Aralık 2019

Elif. Hanım ben lise öğrencisiyim hemcinsim olarak bana söyleyecekleriniz çok kıymetli. Meslek lisesinde yiyecek içecek hizmetleri okuyorum lise son sınıf öğrenciyirsin şimdi de Siirt şartlarında güzel bir kafede aşçı yardımcısıyım Siirt’e verdiğiniz workshopa da katılıdım. Bizde 12.sınıfta başlat staj ben kendimi geliştirmek adına 11.sınıfta başladım şu an son sınıfım zorunlu stajıma devam ediyorum.Bana neler yapmamı önerirsiniz ?

Merhaba Sevda’cım, Siirt’te gerçekleştirdiğim workshopa katılmana sevindim. Tavsiyem şu mutlaka eğitimini lise olarak bırakmamalı ve lisans okumalısın. Yapmış olduğumuz meslek uzun soluklu bir eğitim gerektirmektedir. Sektörün kalbinde yer alabilmen adına sürekli dinamik olman gerekir. Gerek meslekteki yenileri takip etme, gerek yeni trendleri oluşturma veya var olanı kendi mutfağına uyarlamak adına. Lisans programın bittiğinde bile sürekli kendine yenilikler katman gerekmektedir.Özellikle evrenseldillerden mutlaka birini bilmelisin. Uzmanlıkları belirlemeli ve işini her zaman severek yapmalısın. Sonuç olarak bu meslek yeniliklere her zaman takipte kalmanı gerektiriyor, bu nedenle de eğitim seviyeni artırdıkça mesleğine yatırım yapmış olacaksın. Başarılar dilerim.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
11 Mart 2020

Selçuk üniversitesi ascilik bölümü 1. Sinif ögrencisiyim yaz staj donemini yaninizda yapmaktan mutluluk duyarim

Merhaba Onur’cum, kurumumuzda UniGastro projesi kapsamında staj yapabilirsin lakin bildiğin üzere dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz bu süreçte Yök'ten gelen bilgiler doğrultusunda staj olayları durdurulmuştur. Önümüzdeki süreçte gelecek bilgilere göre yeniden görüşmek üzere... Sevgiler,

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
21 Ocak 2020

Gastronomiye çok fazla ilgim var bu sene sinava girecem ve gastronomi bölümünü istiyorum fakat etrafımdaki insanlar çok fazla şevkimi kiriyor yapamazsin is bulamazsin diye sizce napmaliyim çok kararsızım

Merhaba Melike’cim, öncelikle gözünü kapa kalbini dinle o zaman tüm soruların beyninle bütünleşecek ve sana doğruyu söyleyecek. Sonrasında mesleği seçip isteyip istemediğini anlamak için mutlaka ilgi alanınla ilgili bir hizmet sektöründe (otel, pastahane, restoran vb.)işletmenin birinde staj yap. İşte o zaman kararların netleşecek.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
14 Ocak 2020

Merhaba iyi akşamlar elif şef ben Tuğçe balıkesir uni.de 3. Sınıf ogrencisiyim. Sizi sirha ve kısık ateş etkinliğinde tanıma şansı edindim. Pastacılık sektöründe antalya belis ve efes sunis otellerinde 3 er aylık yaz sürecinde deneyim kazandım. Bu seneye kadar her ne kadar ugrassamda pastane imalethanelerindeki kemik kadroların içlerine girip çalışamadım. Bu sene gerçekten ciddi deneyim elde etmek istiyorum ve bu alanda iyi oldugumudüşünüyorum. Daha da iyi olabilmek için sizinde yardımcı olacağınızı soylediginizden dolayı bu sene sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum. Yeterliliğimle ilgili merakınız olabilir bununla alakalı Sonat hoca veya bir kaç ustamla iletişime geçmenizi sağlayabilirim. Bu meslekte öğrenmeksınırsız bir kavram bende öğrenmek ve iz bırakmak istiyorum bu acıdan bana yardımcı olmanızı temenni ediyorum.

Merhaba Tuğçe’cim, Bildiğin üzere Dünya olarak zor bir süreç geçiriyoruz. Bu yazın turizm açısından nasıl geçeğini uzmanlar dahil ön göremiyorlar. Senin gibi mesleğine aşık, çalışkan öğrencilerime her zaman yardımcı olmak isterim. İleri ki süreçte tekrar görüşmek dileği ile...

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
04 Eylül 2019

Gastronomi okumak mı aşçılık okumak mı

MerhabaEcenaz, Gastronomi Bölümü lisans (4 yıllık) programdır. Aşçılık Bölümü ise ön lisans (2 yıllık) programdır. Tavsiyem şu aşçılık programı dahi okusan ön lisansını lisans olarak tamamlamandır. Yapmış olduğumuz meslek uzun soluklu bir eğitim gerektirmektedir. Sektörün kalbinde yer alabilmen adına sürekli dinamik olman gerekir. Gerek meslekteki yenileri takip etme, gerek yeni trendleri oluşturma veya var olanı kendi mutfağına uyarlaman adına. Lisans programın bittiğinde sürekli kendine yenilikler katman gerekmektedir.Özellikle evrensel dillerden en az birini bilmelisin. Uzmanlık alanını belirlemeli ve işini her zaman severek yapmalısın. Sonuç olarak bu meslek her zaman takipte kalmanı gerektiriyor, bu nedenle de eğitim seviyeni artırdıkça mesleğine yatırım yapmış olacaksın. Sevgiler

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
28 Eylül 2019

Merhaba elif hanım bana kilo aldıracak yemek tarifi verirmisiniz 🤗

Merhaba Beril Hanım, almış olduğum eğitim ve mesleki kariyerim sorunuza uygun değil. Uzmanlarımız arasında diyetisyen arkadaşlar var. Eminim onlar daha yardımcı olacaklardır.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
08 Temmuz 2019

Sachertorte bulabileceğimiz bir yer var mı İzmir'de?

Merhaba Fatih,Ümidim tarifi kendin denemen :) Yapmadan önce denemek istersen tavsiyem "Reyhan Pastane" dir.Ağız tadın hiç eksilmesin...Sevgiler,

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
21 Nisan 2019

Kadayıfla yapılan tatlı tarifi atarmısınız?Birde gerek tat gerekse görüntü açısından güzel olması gerekiyor.şimdiden teşekkür ederim

Selam, Kadayıf Dolması: 26 adet, 400 gr yaş kadayıf, 1 bardak iri kıyılmış ceviz, 4 yumrta, 1 lt. ayçiçek yağı, Şerbet için, 2,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2-3 damla limon suyu. Süsleme için: Antep fıstığıYapılışı: Şerbeti için: Soğuk su ve şekeri tencereye ekleyin ve limonu sıkın. Ocakya kaynatın. Tezgahın üzerine kadayıfı sayfa şeklinde açın. İçerisine ceviz yerleştirin ve yaprak sarma gibi sarın. Yumurtaları çırpın. Sardığınız kadayıfları karışıma batırıp çıkarın. Yağı kızdırın ve sardığınız kadayıfları kızartın. Şerbetin içerisine atın.Not: Kadayıf sıkı sarılmaz, içi çiğ kalmaması için gevşek sarın. Yumurtasını içine iyice sızacak şekilde bolca sürmeyin sadece yüzünde bir tabaka oluşturması yeterli. Yağı iyice kızdırdıktan sonra altını çok açmayın. Çünkü hızlı pişerse içi yine çiğ kalır. Şerbet soğuk olsun, kızarttıktan hemen sonra sardığınız kadayıfı şerbetin içine atın ve şerbeti birazcık kalın olsun. Eline sağlık.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
09 Mayıs 2019

Merhabalar. Kolay gelsin. Üniversitede aşçılık bölümü okuyorum. Önerebileceğiniz kesinlikle okumalısın dediğiniz kitap yahut kitaplar var mı ?

Selam Ömer,illa şu kitap şu yazar diyemem kendime ait kütüphanemde 850 kitap yer alıyor. Kısacası her kitaptan ne kadar yararlandığın önemli... İsim vermek yerine hangi alanları incelemeni önermek daha doğru olacağı düşüncesindeyim. Çünkü her kitabı maddi olarak satın alamayabilirsin ama en azından kitap evlerinde, kütüphanelerde tüm kitaplara göz atmanı önerim. Her kitaptan elde edeceğin ip uçları senin mesleki kariyerine faydası olacaktır. Bunun yanı sıra sağlık bölümünde de beslenme üzerine kitapları takip edebilirsin. Sadece yemek yapmak ve vücut da etkisi dışında yemek kültürünü takip edebilmek adına yemek tarihi üzerine yazılmış kitapları da edinebilirsin. Ağız tadın hiç eksilmesin... Sevgiler.

Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi