Koleksiyonlar

Ömür Akkor’un Kaleminden Ramazan’a Özel Hikayeler

Yemek Araştırmacısı ve Seyyah Ömür Akkor’un hiçbir yerde bulamayacağınız Ramazan’a özel hikayeleri...

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bayram Tatlıları

Ve Ramazan uğurlanır, Bayram gelir…

10B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sıcak Ramazan İçin Soğuk Şerbetler

Ramazan şerbetlerinin tarihini merak edenler burada mı?

10B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ramazan Helvaları

Genel olarak helva ve türleri hakkında bilgi vermek gerekirse...

12B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ramazan Çorbaları

Şimdilerde alelade bir başlangıç olarak algılansa da büyük Türk mutfak kültürü için çok çok önemli manevi anlamlara sahiptir.

13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ramazanda Anadolu

Neler neler yapılmazdı ki…

8B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ramazanda MÂNİLER

‘’Mâniler sahurun ve ramazan ayının haberci dörtlükleridir’’

17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Evvel Zaman İçinde... Hilal Görünmeden, Ramazan Başlamazdı!

Nerede o eski ramazanlar, nerede eski adetler...

9B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Güllaçın Tarihçesi

Güllaç denince akla Ramazan, Ramazan denince güllaç gelmektedir. Güllaç kaçıncı yüzyıla ait bir tatlıdır? Eskiden nasıl yapılırmış?

46B Görüntüleme