Şef Usulü

Buğulama Pişirme Yöntemi Nedir? Balık Buğulama Nasıl Yapılır?

Buğulama pişirme tekniği nedir? İster soğuk ister sıcak olarak servis edebileceğiniz levrek buğulama tarifi, nasıl yapılır?

Buğulama Pişirme Yöntemi Nedir? Balık Buğulama Nasıl Yapılır?
Paylaş

Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde deniz ürünlerinin Türk mutfağındaki yeri kırmızı ete kıyasla biraz daha sınırlıdır. Karadeniz mutfağında hamsi ve kalkan; Ege ve Akdeniz mutfağında çipura, Marmara mutfağında ise, levrek, barbun, palamut, tekir vb. balıklar farklı şekillerde hazırlanarak servis edilmektedir. Hazırlama teknikleri başında tava, pilaki, yahni, ızgara, buğulama ve güveçte pişirme gelmektedir.

Bugün yemeklerde buğulama tekniği kullanımı üzerine harika bir video ile karşınızdayız.

İlk bakışta buharda pişirme gibi anlaşılan buğulama, bir tür ‘breze’ (Fransızca ‘braiser’ fiilinden, az yağda, tencerenin kapağı kapalı, hafif ateşte pişirme) yöntemidir. Biz buna kısaca yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilme yöntemi de diyebiliriz.

Buğulama sırasında yağ kullanma zorunluğu olmadığı için sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olarak da karşımıza çıkar. Haşlama yönteminde yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçerek kaybolma ihtimali vardır fakat buğulamada bu ihtimal yoktur. Bu teknikle pişirilen her ürün içeriğindeki besin değerlerini korurlar.

Dünyada özellikle Çin ve Avrupa mutfaklarında sebzeler buğulama yoluyla pişirilirken, Türk mutfağında buğulama yöntemi genellikle hamsi, levrek gibi belli başlı yemeklerde kullanılır.

Buğulama pişirme tekniği nedir? İster soğuk ister sıcak olarak servis edebileceğiniz levrek buğulama tarifi, nasıl yapılır?

Tencerede balık buğulama tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm sorularınızın cevabı için videomuzu hemen tıklayın!

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar (2)

Gonca Sepil
04.06.2021

Emeğiniz sağlık

Kısık Ateş
05.06.2021

Teşekkürler 😊🥰👍

Kısık Ateş
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

180B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

11B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

8B